Ventspils - pirmā pilsēta Latvijā, kur brīvdabas objekti kļūs pieejami cilvēkiem ar kustību traucējumiem

Biedrības “Integrācijas Inkubators (I+I)” un SIA “MobilCentrs” “Mobilitātes Centrs cilvēkiem ar kustību traucējumiem (MobilCentrs)” projekta ietvaros iegādātas ierīces, lai paplašinātu vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem Ventspilī.

Laikā, kad ir vēlams pavadīt laiku un komunicēt ar cilvēkiem brīvā dabā, ir svarīgi, lai tas būtu pieejams ikvienam, arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Līdz šim neviens no Latvijas brīvdabas objektiem nav bijis pieejams cilvēkiem, kas pārvietojas ratiņkrēslā. Ventspils pilsētas un transporta infrastruktūras ir piemērotas ratiņkrēslu lietotājiem, taču dodoties apmeklēt dabas objektus pilsētas robežās, pilnvērtīgi izbaudīt tos traucē nelīdzens zemes segums.

Ventspilī ir reģistrētas  1120 personas ar kustības traucējumiem (499 no tām ir personas ar 1. vai 2. grupas invaliditāti), ap 2000 personām ar  citām slimībām, kurām   mobilitātes problēmas ir diagnozes blakusparādība, tādēļ šāds pakalpojums būtu ļoti pieprasīts un veicinātu iedzīvotāju ar kustību traucējumiem mobilitāti.

Šī projekta mērķis ir vairot mobilitātes iespējas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Projekta ietvaros iegādātas īpašas kāpurķēžu ierīces Freedom Trax (ASV), modelis FT1 cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ratiņkrēslos un pacelšanas iekārta invalīdiem Sano Liftkar PTR160 - kāpšanai pa kāpnēm. Iekārtas sniedz iespēju pārvietoties pa zemi ar nevienmērīgu segumu - smiltīm, sniegu, zāli, kā arī nokļūt kalna virsotnēs un baudīt dabas un pilsētas ainavas no vietējā kalna – Lemberga hūtes.

Pakalpojums tiks piedāvāts bez maksas visām personām ar invaliditāti, kuras vēlas saņemt mobilitātes pakalpojumus, vienojoties par to pēc iepriekšēja pieraksta - pastaigām pilsētas pludmalē, Briežu dārzā, “Lemberga hūte” kalna pakājē un citos dabas objektos pilsētas robežās. Tiek piedāvāti arī asistenta pakalpojumi.

Pakalpojumi:

1.    Invalīdu pacelšana kalnā (SIA MobilCentrs)

2.    Pastaigas (SIA MobilCentrs- aprīkojuma piegāde + palīdzības pakalpojumi*, Biedrība  “Integrācijas Inkubators’’ - pats aprīkojums)

(*) apmaksāts pakalpojums, ja sociālajā dienestā iesniegtais projekts par pakalpojuma finansējumu netiek pieņemts.

Palīgierīces:

•    kāpšanai pa kāpnēm- pacelšanas iekārta invalīdiem Sano Liftkar PTR160

•    braukšanai bezceļā- visurgājējas iekārtas Freedom Trax (ASV) Modelis FT1 cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ratiņkrēslos.

Projekts finansēts A/S “Latvijas valsts meži” Sociālās palīdzības programmas ietvaros, ko administrē fonds Ziedot.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51727891sec.