Starptautiskais bardu saiets pulcēs autordziesmu draugus Ventspilī

Jau par tradicionālo kļuvušā festivāla ietvaros notiks divi koncerti, kuros uzstāsies autori – izpildītāji no Ventspils, Rīgas, Daugavpils, Ļvovas, Tallinas, Pērnavas, Minskas, Prāgas, Gdaņskas, Kišiņevas, Diseldorfas, Vupertāles un Maale-Adumim - tātad trīspadsmit pilsētu pārstāvji no deviņām valstīm!

20.janvārī pl.19:00 Pārventas bibliotēkā – Ieskaņu koncerts „Draugi satiekas atkal!”.

21.janvārī pl.16:00 koncertzālē „Latvija” galvenais saieta notikums – Gala-koncerts!

 Kad 2003.gada janvārī Ventspilī sapulcējās bardi no Rīgas, Tallinas, Pleskavas un Pērnavas, lai sveiktu savus Ventspils kolēģus radošā kolektīva piektajā pastāvēšanas jubilejā, neviens nespēja iedomāties, ka festivāls kļūs par ikgadēju pasākumu, sniedzot Latvijas publikai iespēju iepazīt desmitiem talantīgu autoru – izpildītāju daiļradi no Latvijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Vācijas, Ukrainas, Kazahstānas, Armēnijas, Čehijas, Polijas un Izraēlas. Visā Baltijas reģionā festivāls ir nostiprinājis savu reputāciju kļūstot par vienu no spilgtākajiem pasākumiem autordziesmu žanrā.

 Festivālu nācās atcelt tikai vienu reizi – 2021.gadā, uzliesmojot pandēmijai. Kopš 2013.gada festivāls notiek divas dienas un sākas ar tematisku ieskaņu koncertu Pārventas bibliotēkas amfiteātrī. Kopš 2020.gada pasākuma gala-koncerta norise pārcelta uz jauno akustisko koncertzāli „Latvija”. Gan dalībnieki, gan prese vienmēr atzīmē festivāla labo organizāciju, skaņas kvalitāti, skatuves noformējumu. Savukārt publika pirmkārt pievērš uzmanību dalībnieku sastāvam, kas pārstāv visus autordziesmu žanra stilus un virzienus augstā mākslinieciskā līmenī.

 Arī šogad, kā ierasts, uzaicināti piedalīties patstāvīgajai publikai zināmi bardi, kā arī autori – izpildītāji, kuri ne reizi vēl nav kāpuši uz skatuves Ventspilī. Piesaistīt jaunus, interesantus žanra pārstāvjus palīdz ne tikai festivāla „Tatjanas diena” labā reputācija, bet Ventspils bardu dibinātie kontakti ar kolēģiem piedaloties dažādos koncertos un festivālos.

 Festivāla programmas pamatā ir krievu valodā izpildītas dziesmas, tomēr gandrīz katru gadu piedalās arī kāds populārs latviešu dziesminieks un arī šis gads nebūs izņēmums. Dziesmas skanēs arī poļu valodā.

 Ierasts, ka atsevišķi saieta dalībnieki, braucot caur Rīgu, izmanto iespēju uzstāties arī galvaspilsētas publikas priekšā. Šoreiz mūsu Rīgas draugi apvienojuši trīs duetu un trīs solistu centienus, lai pa ceļam uz Ventspili arī Rīgā izskanētu festivāla „Tatjanas diena” dalībnieku koncerts.

 Un tomēr – lai pilnībā izbaudītu uz Starptautisko bardu saietu uzaicināto autoru – izpildītāju daiļradi – ir jāatbrauc uz Ventspili! Organizatori ir pārliecināti, ka – tā pat kā iepriekšējos gados, festivāla koncerti piesaistīs ne tikai vietējo publiku, bet arī autordziesmu cienītājus no citām Latvijas pilsētām kā arī no Lietuvas. Publika jau zina, ka Ventspilī var lieliski pavadīt brīvdienas.

 Biļetes cena – 8,00 eiro, pensionāriem, skolēniem un studentiem – 5,00 eiro. Biļetes var iegādāties „Biļešu paradīze” kasēs un interneta vietnē. Tik demokrātiskas biļešu cenas iespējams saglabāt pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības un citu sponsoru atbalstam.

 Starptautiskais bardu saiets „Tatjanas diena” notiek pateicoties Ventspils Nacionālo kultūru biedrību asociācijai un Ventspils pilsētas pašvaldības finansiālajam atbalstam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67535305sec.