Kamerzālē «Cēsis» 30. jūnijā iesaksies Daumanta Liepiņa solokoncertu cikls

Jaunās Latvijas pianisma zvaigznes - Daumanta Liepiņa solokoncertu cikls Latvijā iesāksies ar solokoncertu  30. jūnijā pulksten 19.00 Vidzemes koncertzāles "Cēsis’’ Kamerzālē .

Turpmākie pianista Daumanta Liepiņa solokoncerti notiks :

7. jūlijā pulksten 19.00 Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" Kamerzālē ,

3.augustā pulksten 19.00 Jaunmoku pils kolonnu zālē,  

8. septembrī pulksten 18.00 Ventspils Teātra nama "Jūras vārti Jaunajā zālē .

Pianists Daumants Liepiņš ir spilgta Latvijas jaunā pianisma zvaigzne.

Pianists  Daumants Liepiņš ir  daudzpusīgs mākslinieks, kurš sevi pierādījis  gan kā harizmātiks solists, gan kā iejūtīgs un smalks kamermūziķis. Daumanta Liepiņa klavierspēle tiek raksturota kā tehniski nevainojama, viņa interpretācijas ir  emocionāli aizraujošas, saturiski  dziļas un spilgtas.

Šogad pianists Daumants Liepiņš ir saņēmis Latvijas augstāko apbalvojumu mūzikā – "Lielo Mūzikas balvu  2016 ",  kategorijā  gada "Labākais jaunais mākslinieks"un triumfējis konkursā "Nordic Piano Competition" Zviedrijā, iegūstot 1.vietu.

Daumants Liepiņš ir piedalījies pianistu konkursos Latvijā un ārvalstīs, iegūstot daudzas godalgotas vietas, ieskaitot 1.vietu Valsts pianistu konkursā (2003), 1. vietu Jauno mūziķu starptautiskajā konkursā Siguldā ( 2007), 3. vietu  (2007) un 2.vietu (2009) Starptautiskajā jauno mūziķu konkursā Oldenburgā, Vācijā.  2016. gadā Daumants iekļuva  labāko 6 pianistu starpā  Džordže Enesku starptautiskajā konkursā Rumānijā, kur viņa uzstāšanos 2 reizes pārraidīja presižajā MediciTV mediju platformā un ieguva 3. vietu 5. Starptautiskajā Džeimsa Motrama pianistu konkursā Mančestrā, Lielbritānijā.

Daumants ir uzstājies ar vairākiem simfoniskajiem orķestriem, ieskaitot Liverpūles Karalisko Filharmonijas orķestri, Helsingborgas Simfonisko orķestri un Kauņas simfonisko orķestri. 2016. gadā Daumants uzstājās arī kopā ar Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijas orķestri, atskaņojot S. Rahmaņinova 3. Klavierkoncertu, kas ieguva augstu publikas un kritiķu novērtējumu.

Gada beigās Daumants saņēma Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas LMT Studentu Gada balvu.

2016. gada februārī Daumants kā viens no 4 izvēlētiem dalībniekiem piedalījās pasaulslavenās pianistes Mitsuko Učidas meistarklasēs Kārnegī zālē, Ņujorkā. Papildus tam viņš piedalījies arī meistarklasēs pie D. Baškirova, A. Gindina, R. Poli, E. Tavaststjernas, M. Vidlunda un citiem.

Koncertu cikla programmā izvēlētie skaņdarbi ir ļoti dažādi, tā ir iespēja pianistam spilgti parādīt gan savu virtuozitāti, gan muzikālo izpratni un emocionalitāti. Solokoncertu cikla programmā iekļauti gan tādu mūzikas dižagaru kā Ludviga van Bēthovena un Sergeja Rahmaņinova sonātes, gan Ferenca Lista, Domeniko Skarlati, Roberta  Šūmaņa,  Kloda Debisī, u.c. komponistu skaņdarbi. Pianists Daumants Liepiņš ciklā iekļautajiem koncertiem ir izvēlējies atšķirīgu programmu, tā padarot katru cikla koncertu neatkārtojamu un klausītājiem īpaši aizraujošu.

Koncertu programmā īpaši jāizceļ Ludviga van Bēthovena un Sergeja Rahmaņinova sonātes. Pianists Daumants Liepiņš Ludviga van Bēthovena sonāti raksturo kā prieka un pārsteiguma pilnu, kontrastainu skaņdarbu un Bēthovenu min kā vienu no sev tuvakajiem komponistiem.  Sergeja Rahmaņinova 2.sonāte ir  zināma kā viens no grūtākajiem klavieropusiem. Daumants Liepiņš izvēlējies spēlēt skaņdarba otro, pārstrādāto versiju. Šajā sonātē pianistam ir visas iespējas pilnībā parādīt savu tehnisko māku, muzikālo izpratni, muzikālo gaumi un izjūtu.

Koncertu programmā : L. van  Bēthovena , S. Rahmaņinova  , F. Lista, D. Skarlati, R.  Šūmaņa , K. Debisī, J. Haidna,  M. Ravēla skaņdarbi.

Biļetes ir pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23138404sec.