Cēsis piesaka Latvijā pirmos virtuālos pilsētas svētkus (video)

Ar raidījumu ciklu par radošiem cēsniekiem, ko varēs vērot gan tiešsaistē, gan Re:TV kanālā, Cēsis sāk gatavošanos savam gada lielākajam pasākumam – "Cēsis 814" – kas 2020.gada 18.jūlijā kļūs par pirmajiem virtuālajiem pilsētas svētkiem Latvijā.

Svētku vadmotīvs šogad būs "Svinam kopā!". Kā skaidro pašvaldības aģentūras "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs" (CKTC) direktore Andra Magone, tas izvēlēts, lai akcentētu, ka pat pandēmijas ierobežojumu un virtuālas svinēšanas laikā iespējama kopības sajūta un svētki, kas būtu pieejami un saistoši ikvienam.

"Protams, šim gadam mums bija citi plāni," atzīst Magone, piebilstot, ka "ļoti labi saprotam pilsētas, kas savus svētkus izvēlējās atcelt, tomēr "Cēsis 814" ir tradīcija, ko gribējām saglabāt visvairāk par visu, tāpēc meklējām jaunus – tostarp digitālus – veidus, kā svētkus plānot un realizēt arī, ja tiktu saglabāti pulcēšanās ierobežojumi".

Lai sagatavotu cēsniekus u.c. interesentus virtuālo svētku formātam, piektdien, 8.maijā, debitēs 11 raidījumu cikls "Cēsis 814 – Svinam kopā!", ko iespējams vērot Cēsu sociālo tīklu kontos un kanālā Re:TV plkst.22 ar atkārtojumiem svētdien plkst.19.30 un otrdien plkst.17.30. Šajā raidījumā dziedātāja Gunita Bārda intervēs radošas un interesantas Cēsu personības, no kurām daudzas arī kāps uz svētku galvenās skatuves "Cēsis 814" kulminācijā 18.jūlijā.

Visas dienas garumā 18.jūlijā "Cēsis 814" svētku skatuvei tiks nodrošināta interneta un Re:TV tiešraide kā arī tā brīža drošības prasībām atbilstoša klātbūtnes vērošanas iespēja, ja tas būs atļauts. Tādā veidā tiks saglabāta gan svētku sajūta cēsniekiem, gan ikvienam interesentam jebkur pasaulē.

"Virtualitāte kā svētku komponente būs ne tikai svētku tiešraide, bet arī līdzdalības un kopības sajūtas radīšana ikvienam svētku skatītājam," skaidro Cēsu Kultūras centra vadītāja Zane Neimane. Pēc viņas teiktā, pilsēta ir uzrunājusi lielus un nozīmīgus tehniskā nodrošinājuma partnerus, kuri strādās pie risinājumiem, kā svētkos varēs piedalīties ikviens neatkarīgi no atrašanās vietas.

Neimane arī akcentē, ka svētku programma apzināti veidota daudzveidīga: "Šajos svētkos gribam parādīt ikvienam, cik dažādi un talantīgi cilvēki nāk no Cēsīm, tāpēc svētku skatuve būs platforma gan mūziķiem, gan pavāriem, gan komiķiem, gan iluzionistiem u.tml., lai saglabātu "Cēsis 814" dinamiskumu visas dienas garumā". Turklāt ieguvums no svētku tiešraides ir tas, ka tādā veidā "Cēsis 814" ieraksts tiešsaistē saglabāsies pieejams ikvienam interesentam.

Cēsis dibinātas 1206.gadā, tā ir trešā vecākā pilsēta Latvijā un Latvijas karoga dzimtene.

Noskaties pirmo raidījumu:

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63548493sec.