10+1 ideja lieliskai rudens nedēļas nogalei Cēsu pusē

Rudeni dodies baudīt uz Cēsīm! Apmeklē mākslas un vēstures izstādes, baudi koncertus un gūsti neaizmirstamus iespaidus Cēsu Jaunās pils izlaušanās istabā un uguns naktī Vienkoču parkā. Esam apkopojuši vairākas idejas lieliskām brīvdienām Cēsu pusē.       

1.Gūsti piedzīvojumu devu Cēsu Jaunajā pilī un izmēģini savus spēkus izlaušanās istabā “Cēsu kauju leģendas”. Izmantojot atjautību, ievērojot sakarības un atrodot telpā paslēptus priekšmetus, vienas stundas laikā ir jāizkļūst no slēgtas telpas. Spēlei nepieciešama obligāta iepriekšēja rezervācija pa tālruni 26576111.        

2.Iepazīsti Cēsu Valts ģimnāziju, apmeklējot izglītības iestādei veltīto 95 gadu jubilejas izstādi  “Cēsu Valsts ģimnāzija Latvijas valstij. No Millera reālskolas līdz valsts ģimnāzijai” Cēsu muzeja Semināru zālē jau no 2. oktobra.           
 
3.Piektdienas un sestdienas vakarā dodies uz Rožu laukumu, lai plkst. 20.00, 21.00, 22.00 un 23.00 vērotu, kā Svētā Jāņa baznīca iemirdzas krāšņās gaismās. Sakrālo celtni iesakām apmeklēt arī dienas laikā un uzkāpt baznīcas tornī, lai vērotu Cēsu panorāmu. Cēsu Sv. Jāņa baznīca oktobrī darbojas no otrdienas līdz piektdienai no plkst.12.00-16.00, bet sestdien un svētdien no plkst.11.00-17.00. Pirmdien baznīca ir slēgta.

4.Baudi rudens pastaigas Cēsu vecpilsētā un dabā! Iesakām izmantot pastaigu maršrutus “Hanzas tirgotājam pa pēdām” un “Garšas un amatu prasmes Cēsīs”, kā arī maršrutu pa Cīrulīšu dabas takām ar tām pievienoto Gaujas līču posmu un pastaigas Mežtakas posmā. Citu skatu punktu rudenīgajām pārvērtībām dabā sniegs neliels laivu brauciens pa Gauju.
             
5.Kavējies atmiņās par zaļo un ziedošo pavasari Pasaules latviešu mākslas centrā (Lielā skolas iela 6), kur ir skatāma izstāde “Pavasaris Austrālijā” - 27 savās mākslinieciskajās izpausmēs atšķirīgu Austrālijas mākslinieku darbi.      

6.Pārsteidzošus un varonību apliecinošus indivīdu pretošanās stāstus atklāj ekspozīcijā “Sirdsapziņas ugunskurs”, kas izveidota padomju laika īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un vēsta par Latvijas okupāciju! Ekspozīcija sniedz padziļinātu ieskatu vietējās kopienas patriotismā un motivācijā.


7.Dodies rudenīgā pastaigā pa Cēsu viduslaiku pils dārzu un lukturīšu gaismā uzkāp Viduslaiku pils Rietumu tornī. Vēl visu oktobri pils apmeklētāji tiks priecēti ar multimediālo izstādi “Cēsu pils stāsts”. Pievērs uzmanību, ka no 1.oktobra ir mainījies pils kompleksa darba laiks. Tas darbojas no otrdienas līdz svētdienai no plkst.10.00 – 18.00. Pirmdien – slēgts.        
             
8.Baudi nedēļas nogali kopā ar orķestri “Kremerata Baltica” koncertzālē “Cēsis”. Pasākuma programmā notiks trīs koncerti gan pašiem mazākajiem klausītājiem, gan pieaugušajiem.           

9.Maģiskas sajūtas sveču gaismā gūt varēs sestdienas vakarā Vienkoču parkā, kur notiks gadskārtējā uguns nakts. Tas ir gaismas un noskaņu vakars, kad vienu īso rudens dienu padarām gaišāku un mirdzošāku. Arī šogad pasākuma pamatkoncepcija paliek nemainīga.          

10.Sestdien apmeklē Ungurmuižu, kur tiks atklāta mākslinieces Ingrīdas Rutkas personālizstāde “Itālijas piezīmes. Tekstils. Šķiedra Fotogrāfija”. Vakara gaitā būs arī neliels koncerts, kad varēs baudīt itāļu komponistu mūziku Naura Indzera un Helēnas Kundrātas izpildījumā. Ieeja pret ziedojumu.      

+1. Dodies uz Āraišu Ezerpils arheoloģisko parku, lai aplūkotu īstu ezerpili un sajustu senās dzīves auru. Savukārt apmeklētāju centrā iepazīsti oriģinālās liecības, kuras iegūtas arheoloģiskajos ierakumos pagājušajā gadsimta 60. un 70.gados, kā arī uzzini arheologa Jāņa Apala stāstu.


Lai izdevusies un jauka nedēļas nogale Cēsīs!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89271498sec.