Tapis jauns pastaigu maršruts «Jūgendstila ēkas Cēsīs»

Lai popularizētu vienu no kultūrvēsturiskā mantojuma aspektiem Cēsīs – jūgendstila arhitektūru, tapis jauns pastaigu maršruts “Jūgendstila ēkas Cēsīs”. Izveidotais maršruts dod unikālu iespēju Cēsu pilsētas viesiem un iedzīvotājiem paraudzīties uz pilsētu no cita skatu punkta.    

Pastaigu maršruts aicina atklāt un apskatīt jūgendstila skaistās ēkas un to detaļas, kuras paslēpušās pilsētas šaurajās un šarmantajās ieliņās. Dodoties pastaigā, var iepazīt seno laiku Cēsis, uzzināt, kas mājojis un bijis senajos namos, kādi aizraujoši notikumi tur notikuši un, kas tur atrodas šodien. Kopumā maršrutā apkopoti vienpadsmit ēku stāsti.

Lielākajai daļai termins “jūgendstils” saistās ar Rīgu vai Liepāju, kur ir liels skaits jūgendstila arhitektūras ēku. Cēsis ir vienīgā pilsēta Vidzemē ar tik bagātu jūgendstila arhitektūras kultūrvēsturisko mantojumu. Cēsīs 19.gs. beigās 20.gs. sākumā arhitektūra attīstījās līdzīgi kā citās pilsētās Eiropā. Pilsētas nozīmei augot, tās ielas rotājās ar vēsturisko stilu paraugiem. Īres nami, privātmājas, sabiedriskās ēkas -  atgādina par svarīgākiem šī vēsturiskā perioda sabiedrības procesiem un ilustrē stāstu par tiem.

Jaunais tūrisma maršruts papildina jau esošo Cēsu tūrisma piedāvājumu klāstu un ļauj veidot daudzveidīgākus tūrisma piedāvājumus ceļotājiem. Maršruta drukātā versija latviešu valodā pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centrā Baznīcas laukumā 1, kā arī elektroniskā formātā tūrisma centra mājaslapā sadaļā “Tūrisma materiāli”. Drīzumā taps arī pastaigu maršruta angļu un krievu valodas versijas.   

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39488101sec.