Koncertzālē «Cēsis» uzstāsies mūzikas platformās klausītākais pianists Jūps Bēvings

2022. gada 4. jūnijā Koncertzāles “Cēsis” Ambiente skatuve sērijā sava jaunākā albuma “Hermetism” tūres ietvaros koncertu sniegs Amsterdamā dzīvojošais pianists Jūps Bēvings (Joep Beving) − spilgts laikmetīgās klasiskās un minimālisma mūzikas mākslinieks. Lai arī savu karjeru uzsācis salīdzinoši nesen, šobrīd Bēvings ir mūzikas platformās klausītākais pianists un viņa vārds tiek minēts līdzās tādiem skaņražiem kā Nils Frāms (Nils Frahm) un Makss Rihters (Max Richter).

Jūps Bēvings rada introspektīvas un bieži vien kinomatogrāfiskas instrumentālas klavierkompozīcijas, kas rosina meklēt lietu patieso būtību un skaistumu it visā. Viņa daiļrade ir kā pretlīdzeklis drudžainajai nenoteiktības un baiļu pilnajai pasaulei — mūzika laipnākai un gaišākai ikdienai. Pats Bēvings to sauc par "vienkāršu mūziku sarežģītām emocijām".

Gandrīz divus metrus garais nīderlandiešu pianists Jūps Bēvings ar saviem mežonīgajiem matiem un plīvojošo bārdu atgādina draudzīgu milzi no bērnu pasaku grāmatas. Taču viņa klavierspēle – nepiespiesta un melanholiska – izceļ mūziķa maigo dabu, bet smalkās melodijas nomierina dvēseli.

Lai arī ar klavierspēli Bēvings bija aizrāvies jau bērnībā, dzīves ceļi viņu aizveda pie ekonomikas studijām un darba reklāmas jomā. Vien 38 gadu vecumā Jūps apjauta savu patieso aicinājumu un atgriezās mūzikā.

Vienatnē paša ierakstītais pirmais soloalbums Solipsism nāca klajā 2015. gadā, izvēršoties par patiesu sensāciju – ierakstīts ģimenei par iepriecinājumu, tikai vēlāk, daļēji joka pēc, tas tika izvietots mūzikas platformā Spotify. Bēvings nekad nebija domājis, ka viņa uz pārdomām vērstā, atmosfēriskā mūzika uzrunās tik plašu auditoriju - albums tika lejupielādēts vairāk nekā 85 miljons reižu, kas ir nebijis skaits klasiskās mūzikas žanrā! Vienā mirklī no nezināma iesācēja, kas rada un atskaņo mūziku savam priekam, Jūps Bēvings kļuva par mūzikas platformās atskaņotāko laikmetīgās klasiskās mūzikas pianistu.

Tam sekoja sadarbības uzaicinājums ar prestižo izdevniecību Deutsche Grammophon, kuras paspārnē iznāca divi nākamie triloģijas albumi Prehension un Henosis. Paralēli Bēvings aktīvi koncertē gan uz mazākām, gan pavisam lielām Eiropas koncertskatuvēm kā Elbas filharmonija Hamburgā. Arī Latvijas klausītājiem bijusi iespēja reiz jau dzirdēt Bēvinga spēli – 2019. gadā, Ventspils teātra namā “Jūras vārti”.

Šī gada 8. aprīlī klajā nācis Jūpa Bēvinga ceturtais studijas albums Hermetism. Antīkās filosofijas iedvesmots, viņa jaunākais projekts ir universālu ideju meklējumi. Rakstīts pandēmijas tumšajās dienās, baiļu un polarizācijas laikmetā, Bēvinga ieraksts piedāvā skaudras melanholijas ar cerību sajaukumu. “Es ceru, ka manai mūzikai būs mierinoša un klausītājus saliedējoša ietekme,” atklāj pats mākslinieks.

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv. Līdz 15. maijam biļetes cena 20 EUR, pēc šī datuma cena pieaugs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70183897sec.