Jaunā gada sākumā Koncertzāle «Cēsis» atkal aicina apmeklēt telpiskās mūzikas kupolu

Jaunā gada pirmajā nedēļas nogalē no 5. – 8. janvārim jaunas pieredzes alkstošos Koncertzāle “Cēsis” aicina uz telpiskās mūzikas notikumu “Iekļaujošā ziema”. Ik dienu īpaši būvētā skaņas kupolā, vairākos seansos būs iespēja iepazīt jaunu muzikālu pieredzi, baudot īpaši radītus ambisoniskus skaņdarbus, kas klausītāju ievedīs unikālā telpiskā dimensijā, un ļaus sadzirdēt, kā tad skan ziema.

Pirmo reizi kupols Koncertzālē “Cēsis” tika uzbūvēts un atvērts klausītājiem 2022. gada janvārī, iepazīstinot intersentus ar telpisko mūziku kā īpašu žanru, un programmā iekļaujot laikmetīgus, īpaši notikumam radītus skaņu rakstus.

Šoreiz kupolā dzirdēsim ko pavisam savādāku - skaņu ainavas ambientā, klusinātā un minimālistiskā estētikā, ko radījuši Baltijas un Ziemeļvalstu komponisti: Mantautas Krukauskas (Lietuva), Platons Buravickis ( Latvija), Tine Surel Lange (Norvēģija), Theodore Parker (Igaunija/ASV), Gedmintė Samsonaitė (Lietuva/Lielbritānija) un citi. Visi skaņu celiņi mūzikā ietērpj sajūtas, ko piedzīvojam, un dabu, ko uzlūkojam, ziemā. Esam pašā ziemas viducī, tā ieskauj mūsu ikdienu, un varētu būt interesenti sadzirdēt, kā tad tā skan!

Kā īpašs pārsteigums būs populārā un visiem zināmā Antonio Vivaldi cikla “Gadalaiki” Ziema, kas aranžēta ambisoniskā versijā.

No ceturtdienas līdz svētdienai, Koncertzāles “Cēsis” lielās zāles vidū atradīsies ar telpiskās skaņas koncertsistēmu un daudzskaitlīgiem skaļruņiem aprīkots kupols jeb telpa telpā, bet klausītāju sēdvietas būs izvietotas tā iekšpusē.

Pateicoties daudzo skaņas avotu izvietojumam telpā un skaņai mūzikas partitūrā dinamiski pārvietojoties, klausītājs varēs izbaudīt citādu skaņas pieredzi – visaptverošu un ieskaujošu. Aptumšotā atmosfēra, kas valdīs kupolā, un gaismu režija, aizvedīs vēl neiepazītā un pavisam jaunā sajūtu un emociju pasaulē.

Cilvēku skaits vienā seansā – 36. Atklāšanas seanss ceturtdien, 5. janvārī, plkst. 18.00, nākamais 19.30, un turpmāk katru dienu plkst. 14.00, 15.30, 17.30 un 19.00.

Seansa ilgums 40 minūtes. Biļetes cena 10 EUR.

Biļetes nopērkamas Koncertzāles “Cēsis” kasē, Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilsesuparadize.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44116282sec.