Cēsu novads: Satikšanās savvaļas garšās un emocijās!

“Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” jau devīto reizi pulcēs apmeklētājus, lai 2025. gada 13.septembrī kopā ar pavārmākslas meistariem, saimniecēm, medniekiem, makšķerniekiem, dabas pazinējiem un amatniekiem godinātu paaudzēs pārmantotās zināšanas par dabas veltēm.

Festivāla koncepcijas pamatā ir vietējā nemateriālā kultūras mantojuma – savvaļas produktu izmantošanas pārtikā – mijiedarbība ar laikmetīgu, profesionālu pavārmākslu. Pasākums sakņojas Zaubes mednieku kopienas tradīcijās, kas uztur medniecības un medījumu pagatavošanas prasmes, tēju vākšanas un izmantošanas tradīcijās, kā arī vietējo cilvēku sēņošanas un ogošanas tradīcijās. “Zaubes savvaļas kulinārais festivāls” ir ne tikai tradīciju godināšana, bet arī jaunu garšu, prasmju un pieredžu atklāšana kā arī filozofija par dabas un cilvēka harmoniju.

Šī gada jaunums ir sadarbība ar “Jauno pavāru kustību”, kas apvieno jaunus un entuziastiskus Latvijas pavārus, kuri aktīvi iestājas par kvalitatīvas restorānu nozares attīstību un pavārmākslas izaugsmi. Viņi vadīs “Dzīvās uguns gatavošanas konkursu” pavāriem un gatavošanas entuziastiem. “Jaunās pavāru kustības” biedri gatavos arī paši un piedāvās apmeklētājiem street food stila ēdienus no vietējiem produktiem ar savvaļas garšām. Festivālā tiks pārstāvēti tādi restorāni kā prestižo Michelin zvaigzni ieguvušais restorāns “John Chef’s Hall”, "Michelin Guide Latvia 2025" iekļautie restorāni “Barents”, “Tails” kā arī Kuldīgas restorāns “Goldingen Room” un nesen dibinātais restorāns “Smor”.

Apmeklētāji aicināti uz vēlajām brokastīm, kurās Karīna Leinberga – Lemberga būs sarūpējusi īpašu svētku galdu un radījusi jaunu garšu stāstu no vietējiem Kurzemes produktiem – Mistiskais meža spēks četros ainaviskos gadalaikos.

Garšu stāsts tapis, iedvesmojoties no divām spilgtām un vienlaikus pretējām personībām, kas saistītas ar Zaubes apkaimi – izcilā latviešu gleznotāja Vilhelma Purvīša un leģendām apvītā Livonijas vilkača jeb Dieva suņa.

Tam iepretī mednieku un makšķernieku klubs “Zaube” demonstrēs ģimenēs paaudžu paaudzēs iedibinātas un iemīļotas receptes, kādas restorānu ēdienkartēs neatrast.

Ar gatavošanas meistarklasēm piedalīsies pazīstamais “3 Seasons” šefpavārs Ingmārs Ladigs, bet savvaļas augu fermentēšanas meistarklases vadīs vairāku grāmatu autore Vaira Kārkliņa.

Bērni varēs darboties picu gatavošanas meistarklasē, veidot ēdamās glezniņas kā arī apgleznot piparkūkas ar dabīgām krāsām.

Apmeklētāji aicināti iesaistīties konkursā “Rudens ritmi burciņā” ņemot līdzi vismaz 800 ml burciņu ar saldu un/vai sāļu saturu un iegūt gardas, noderīgas balvas.

2025. gada festivāla tēma – “Rudens ritmi” tēma caurvīs festivāla programmu visdažādākajos veidos:
· ēdienu gatavošanas un sezonālo produktu krāsu un garšu ritmos,
· radošajās darbnīcās un aktivitātēs,
· izzinošās lekcijās un spēlēs,
· grupas “Pusnakts brīze” mūzikā un līnijdejās, kur pulcēsies dejotājas no visas Latvijas,
· tirdziņa dalībnieku sarūpētajos produktos

Pasākumu vadīs mūziķis, ritmu pavēlnieks Reinis Reķis.
Festivālā ieeja bez maksas, bet atseviškas meistarklases un aktivitātes par samaksu. Uz meistarklasēm jāpiesakās iepriekš. 
Vairāk informācija festivāla Facebook lapā un mājas lapā www.wildfoodfest.lv
Biļtes uz meistarklasēm: Zaubes savvaļas kulinārais festivāls - Biļešu Serviss

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.11.2025 - 18.11.2025 Ziemeļlatgale Latvijas neatkarībai Balvu TIC
Valsts svētku mēnesī aicinām apmeklēt vietas Balvu novadā, kas glabā vēstures stāstus un saistās ar nozīmīgiem notikumiem Latvijas neatkarības | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.11.2025 - 22.11.2025 Plāno kāzas Bauskas novadā Bauskas TIC
Ja plāno kāzas - Bauskas novads ir piemērots tieši Tev! Ieskaties apkopotajā piedāvājumā un izvēlies sev piemērotākos pakalpojumu sniedzējus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.11.2025 - 20.11.2025  GORS - pasaules līmeņa akustika Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Ienirsti Latgales sirdī – kur kultūra dzīvo un skan! GORS nav tikai koncertzāle, bet vesela pieredze ar pasaules klases akustiku, gardēžu virtuvi un | Skatīt vairāk
Latvijas garšu mēnesis Tukuma novadā Tukuma TIC
Tuvojoties Latvijas valsts svētkiem–Lāčplēša dienai un Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai, Tukuma novada ēdinātāji nolēmuši izcelt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::5.3890512sec.