Liepājā svētdien aicina uz koncertuzvedumu ģimenēm «Ziemassvētki Rūķu zemē»

Šo svētdien, 17. decembrī, pulksten 13.00 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notiks koncertuzvedums “Ziemassvētki Rūķu zemē”, kurā lielus un mazus priecēs Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Bērnu teātris, bērnu un jauniešu vokālā studija “Pērlītes” un bērnu deju kolektīvs “Krustiņi”. Ieeja bez maksas.

Koncertuzvedums, kuru sagatavojuši mazie liepājnieki – aktieri, dziedātāji un dejotāji – veidots pēc Valda Rūmnieka un Andreja Miglas Ziemassvētku pasakas lieliem un maziem. Darbība norisinās Rūķu zemē – tepat netālu, tepat Latvijā. Rūķu zemē mīt neskaitāmi daudz rūķu. Katram ir savs pienākums, un katram ir amatam atbilstošs vārds. Šajā reizē iepazīsimies ar četriem galvenajiem Rūķu zemes rūķiem. Lielais Izlūkrūķis parūpēsies par to, lai visi Ziemassvētku vēlmju saraksti no bērnu mājām tiktu nogādāti Ziemassvētku vecītim. Dāvanu rūķis gādās par to, lai pareizi tiktu aprēķinātas un izgatavotas visas bērnu sarakstos iekļautās dāvanas. Savukārt Pastmeistars būs atbildīgs par dāvanu saiņošanu un iekraušanu kamanās, bet Dziesmu rūķis tiks iecelts par galveno svētku noskaņas radītāju. Kā notiek gatavošanās Ziemassvētkiem un ar kādiem pārsteigumiem nākas saskarties rūķiem svētku radīšanas laikā, tas viss koncertuzvedumā “Ziemassvētku Rūķu zemē”. Atceramies, ka burvju likums skan: ja rūķiem netic vairs neviens, tad rūķi pazūd no zemes virsas! Un ja ticēsim brīnumiem, tad mazajiem skatītājiem rūķi uzveduma noslēgumā noteikti būs sagādājuši arī mazu pārsteigumu.

Koncertuzvedumu veido Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Bērnu teātris un režisore Vita Pētersone kopā ar bērnu deju kolektīvu “Krustiņi” un vadītāju Intu Āboliņu, kā arī bērnu un jauniešu vokālo studiju “Pērlītes” un vadītāju Ivetu Loginu. Galvenajos tēlos iejutīsies mazie aktieri: Ziemassvētku vecītis – Kristofers Volkovs, Mazais Rūķītis – Daniela Mihelsone, Rūķīšu saimniece – Patrīcija Keita Jakovļeva. Uzvedumā skanēs gan zināmas Ziemassvētku dziesmas, gan komponista Ungara Savicka šai pasakai rakstītās dziesmas, kas savulaik skanējušas arī Latvijas Radio uzvedumā.

Režisore Vita Pētersone stāsta: “Uzvedums vēsta par to, kas notiek mūsu sirdīs Ziemassvētku laikā, vai domājam, lai šis prieks ienāktu arī citu sirdīs?”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.59268594sec.