Liepājā atklās orientēšanās sezonu brīvā dabā

Pirmajā Liepājas orientēšanās atklātajā treniņā 2019. gada 4. aprīlī, Jūrmalas parkā pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem tiks atklāta 2019. gada orientēšanās sezona brīvā dabā. Ikvienam interesentam šosezon Liepājā būs iespēja arī iesaistīties vairākos citos orientēšanās treniņos un sacensībās.

Aprīlis ik gadu nāk ne tikai ar siltāku laiku, bet arī pirmajām orientēšanās sacensībām. Liepājā šosezon norisināsies bezmaksas apmācības un treniņi pieredzējušu orientieristu vadībā, vairāki orientēšanās seriāla "DR-KRASTS" posmi, kā arī Vislatvijas orientēšanās nakts un Liepājas čempionāts.

Otrais atklātais treniņš 9. maijā notiks Liepājas Olimpiskā centra manēžā. To vadīs Guntars Kikučs, kurš iepazīstinās ar orientēšanās sporta tehnisko pusi. Pēc tam sekos vasaras pauze, un treniņi atsāksies augusta vidū. Visi treniņi paredzēti ceturtdienās pirms orientēšanās seriāla "DR-KRASTS" posmiem Liepājā, kuri norisināsies otrdienu vakaros.

Viens no treniņu un sacensību organizatoriem Liepājā – Jānis Bethers aicina dalībniekus apmeklēt visās piedāvātās apmācībās, jo katru reizi tiks apgūts kaut kas jauns, tādēļ arī treniņi norisinās dažādās vietās: "Pirmajos divos treniņos uzsvars tiks likts uz iepazīšanos ar orientēšanās karti, apzīmējumiem un tehniku, bet vasaras otrajā pusē treniņi notiks mežā. Pēdējā treniņā paredzētas arī nelielas sacensības."

Orientēšanās seriāla "DR-KRASTS" pirmā kārta norisināsies 9. aprīlī Ziemeļu fortos. Pēc tam Liepājā paredzētas vēl četras kārtas, taču kopā seriālā tiek aizvadītas 18 kārtas no aprīļa līdz oktobrim, kad apbalvo sezonas kopvērtējuma uzvarētājus.

Gan apmācībās, gan seriālā var startēt ikviens interesents, neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības un iepriekšējās pieredzes. Organizatori nodrošina kompasus tiem, kuriem to nav, kā arī seriālos uz vietas iespējamas nelielas apmācības iesācējiem.

Septembra beigās Liepājā norisināsies arī Vislatvijas orientēšanās nakts, bet oktobra sākumā sezona noslēgsies ar Liepājas čempionātu.

Seriāla nolikums un cita aktuālā informācija pieejama mājaslapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.26389599sec.