Redānā notiks Karostas festivāla centrālais pasākums

2019. gada 9. jūnijā Redānā notiks Karostas festivāla centrālais pasākums. Karostas festivāls ir veltīts Brīvības cīņu simtgadei un festivāla mērķis ir godināt karavīrus, kas cīnījās par brīvu Latviju un, aizstāvot savu zemi, uzvarēja svarīgas kaujas Liepājā.

Festivāla ietvaros notiks piemiņas akmens atklāšana Karostas komendantam virsleitnantam Robertam Radziņam* , tradicionālais foto plenērs "Karosta – foto osta", starptautisks mākslinieku plenērs, Zemessardzes 44.kājnieku bataljona prezentācija, NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas kara tehnikas apskate, Brīvības cīņu kauju imitācija, kuru demonstrēs kara vēstures biedrība "Latviešu karavīrs". Pasākuma laikā svinīgo zvērestu nodos jaunie zemessargi.

Foto plenērs "Karosta – foto osta" Karostā regulāri notiek kopš 2011.gada. Katru gadu fotogrāfiem ir bijis cits uzdevums, un izveidotās foto kolekcijas katru gadu ir pilnīgi atšķirīgas. Šogad fotogrāfu uzdevums būs Karostas vidē portretēt mūsdienu karavīrus, zemessargus un tos, kam kauju imitācija ir vaļasprieks – airsoft spēlētājus un vēstures rekonstruktorus, tā uzsverot Karostas militāro pagātni un veicinot izpratni par karavīra  nozīmi un lomu mūsdienās. Foto plenērs notiks no 7. līdz 9. jūnijam un tajā piedalīsies fotogrāfi no Liepājas un citām Latvijas pilsētām.

Vienlaikus ar foto nometni "Karosta – foto osta" notiks mākslinieku plenērs. Norises vieta – Redāns, 14.novembra bulvārī 82/86. Māksliniekiem ir dots uzdevums savas radošās izpausmes saistīt ar Latvijas Brīvības cīņām. Mākslinieki veidos lielformāta sienu gleznojumus Redāna tuneļos, skulptūras, instalācijas, performances un videodziesmas.

Vairāki mākslinieki jau ieradušies Karostā un uzsākuši darbu. Darbi tiks prezentēti 9. jūnijā.

Festivālā piedalīsies Egons Perševics, Jānis un Agnese Rudzīši no Liepājas, Luis F.Guevara no Venecuēlas, Ieva Engelmane-Gallagher no Lielbritānijas, Clara Cabrera no Spānijas, Bartosz Janczak no Lielbritānijas, Predrag Radonavovic no Serbijas, Luanna Li no Ķīnas, Pemapsorn Kritsadacharoenpong no Taizemes, Robin Abramovic no Austrijas, Veronica Glass no Francijas, Ramunas Vaicekauskas no Lietuvas, Muriel Rebora no Argentīnas un Kim Schmitz Coll no Spānijas.

Festivāla ietvaros 9.jūnijā notiks jaunizveidotās 10 km garās Brīvības takas atklāšana un būs iespēja iziet taku kopā ar gidu un ļauties pārsteigumiem, kas var gadīties ceļā.

Karostas festivāla programma:

13.00 Piemiņas vietas Brīvības cīņu dalībniekiem atklāšana.

13.30 Iepazīšanās ar māksliniekiem, mākslinieku un fotogrāfu godināšana.

14.00 Redāna apskate, mākslas darbu prezentācija, NATO bruņoto spēku kara tehnikas apskate, jauno zemessargu svinīgā zvēresta nodošana,

44.Zemessardzes kājnieku bataljona prezentācija.

LMMDV džeza ansambļa "Magone" koncerts, Muriel Rebora (Argentīna) performance, postfolka apvienības "Saule i tuvāk" uzstāšanās.

15.00 Pārgājiens pa jaunizveidoto 10 km garo "Brīvības taku" ar gidu un piedzīvojumiem.

Pasākuma laikā darbosies bufete.

Ieeja pasākumā 9.jūnijā būs bez maksas. Tie, kam nav sava transporta nokļūšanai Redānā, var izmantot bezmaksas transporta pakalpojumu. Pulksten 12.15 no Liepājas Universitātes aties autobuss. Tā kā vietu skaits autobusā ir ierobežots, braucienam jāpiesakās iepriekš pa tel. 26369470.

Karostas festivālu atbalsta Liepājas pilsētas pašvaldība.

* R.Radziņš apbalvots ar Lāčplēša kara ordeni par 1919. g. 14. novembra cīņām Liepājas Karostas rajonā, Šķēdes pozīcijās un pie Tosmares ezera. 1919. gada 14. novembrī Radziņš ar savu 55 cilvēku lielo komandu izdzina pretiniekus no Redāna un aiztrieca pāri Tosmares ezeram, bet pats krita varoņa nāvē. Minētā kauja bija pagrieziena punkts Latvijas vēsturē. Bermontieši pēc tās pameta Latviju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56934786sec.