Alise Zvejniece, Travelnews.lv uzdevumā - Iespaidi par Liepāju

Liepāja- vēju pilsēta, kas pilna ar paradoksiem un iespaidiem. Lielākā Kurzemes pilsēta ir lieliska vieta, kur pavadīt dažas dienas un atgriezties mājās ar sajūtu, ka esi pabijis atpūtā, ko atcerēsies vēl laiku pēc tam. Šī pilsēta spēj sniegt lielpilsētas sajūtu, bet tajā pašā laikā dāvā nelielas pilsētas komfortu un ērtības.

Jau iebraucot Liepājā ir sajūta, ka esi nokļuvis kādā rūpnieciskā pilsētā un sāc aizdomāties, kas gan sekos pēc tam un ar ko šī pilsēta spēs pārsteigt. Liepājas autoostā modernais savienojas ar seno, pati autoosta ir milzīga, balta ēka, pie autobusa pieturas ceļiem ir lieli moderni ekrāni, aiz kuriem ir varavīksnes krāsu pieturvietu nojumes. Ieejot auoostas ēkā tiek satikts senais, kur biļetes var nopirkt pie neliela lodziņa, kur garākam cilvēkam ir jāpietupjas, lai varētu runāt ar biļešu pārdevēju.

Izejot no Liepājas autoostas, garām pabrauc Liepājas tramvajs. Tas nav tāds pats tramvajs, ko var redzēt līkumojot pa Rīgas ielām. Liepājas jaunais tramvajs atgādina nelielu kapsulu, kas braukā cauri pilsētai. Bet Liepājā ir iespējams ieraudzīt un izbraukt arī ar veco tramvaju, kurš, jau pa gabalu redzams, spēj izraisīt interesi. Pat Liepājas tramvaji spēj parādīt paradoksus starp moderno un seno.

Liepājā kopā savijas koka arhitektūra, rūpnieciska ostas pilsēta, daudzstāvu dzīvojamās mājas un jūras tuvums ar balto smilšu pludmali. Izstaigājot Liepāju, gan Vecliepāju, gan Jaunliepāju ir redzamas atšķirības, kas spēj izgreznot pilsētu un nepadaru to garlaicīgu. Dodoties pastaigā pa Liepāju nav jābaidās kaut kur nomaldīties, ir tikai jāseko līdzi mūzikas notīm uz ietves, jo tās izvadās pa visām svarīgākajām apskates vietām. Ejot pa nošu ceļu, ir iespējams priecēt acis apskatot arhitektūru un redzēt gan atjaunotas mājas, kuras izrotā grezni ornamenti, gan arī vecākas mājas ar maziem, gluži kā pielīmētiem balkoniem. Sekojot notīm, var izdzīvot Liepājas himnu “Pilsētā, kurā piedzimst vējš’’ un satikt gan vārnu, kas sēž zaros, gan stabos sēdošu telefonistu. Izejot Liepājas himnas ceļu, Jūs nonāksiet balto smilšu pludmalē, kurā varēsiet vērot degošu saulrietu, nobildēties pie Liepājas uzraksta, nopeldēties vai baudīt dzērienu kādā no pludmales bāriem.

Lai patiesi izbaudītu Liepājas kontrastus ir jādodas uz Karostu un Ziemeļu fortiem. Pat, ja nav mašīnas, tad uz Ziemeļu fortiem viegli var nokļūt ar sabiedrisko autobusu, kura biļete maksā tikai 1 eiro. Izkāpjot no autobusa, sekos neliela pastaiga pa grantētu meža ceļu, kurā jau varēs gūt nelielu ieskatu fortos. Nonākot pie Ziemeļu fortiem, pirmais, ko ieraudzīsiet ir liels vēja ģenerators un tad jau var sākties fortu izpēte. Pat, ja neesat pārgalvīgas un ekstrēmas atpūtas cienītājs, jums šeit būs ko redzēt un apbrīnot, jo uz dažiem fortiem ir ļoti skaisti mākslas darbi- saluzta sirds; sirmgalve, kas raugās jūrā un vēl citi. Jāsaka gan, ka izbaudīt fortu raupjumu nevarēs mūžīgi, jo jūra tos sāk tņem sev. Izstaigājot Ziemeļu fortus, var tālāk doties nelielā 5 kilometru pastaigā gar jūras krastu līdz pat Ziemeļu molam. Dodoties atpakaļ uz centru, var pārbraucot pāri vienam no vecākajiem metālkonstrukciju tiltiem Latvijā - Oskara Kalpaka tiltam. Bet, lai to izdarītu ir iepriekš jāapskata laiki, kad tiltu var šķērsot, jo 5 reizes diennaktī tilts tiek izgriezts, lai Liepājā varētu iebraukt kuģi.

Atpūtā Liepājā nakšņojām četrzvaigžņu viesnīcā Hotel Amrita. Ļoti jāuzslavē viesnīcas personāls un attieksme, kādu viņi sniedz katram savam viesim. Jau ieejot viesnīcā, klientus sagaida smaidīga un laipna reģistratūras darbiniece. Reģitrēšanās un numura atslēgu saņemšana norit ļoti ātri un reģistratūras darbiniece jau iepriekš pasaka, ka, ja ir problēmas ar kondicionieriem istabās, tad droši var prasīt, lai iedod ventilatoru, jo tieši bija karstās vasaras dienas. Kā arī, ja vēlas pavadīt laiku teresē, tiek piedāvāti pledi un ja ir līdzi sava pārtika, tad viesnīcas restorāns var nodrošināt traukus.

Viesnīcas Hotel Amrita numuru iekārtojums bija ļoti lakonisks, bet tajā pašā laikā ar saviem akcentiem, kas radīja mājīguma sajūtu. Dominēja gaišās krāsas ar tirkīza ziliem akcentiem , kuri raisīja asociācijas ar turpat netālu esošo Baltijas jūru.

Lai gan maltītes nebija iespējams baudīt viesnīcas restorānā, tika dota iespēja izbaudīt viesnīcas Bruno bāra plašo ēdienkartes piedāvājumu turpat uz terases, kurā atradās septiņi galdiņi. Terase atradās zaļajā pagalmā un vakaros tika iedegtas lampiņas, kas sniedza maģiskāku sajūtu. Jāatdzīst, ka ēdiens bija ļoti garšīgs un apkalpošana lieliskā līmenī. Viesmīļi sniedza sajūtu, ka esi atbraucis jau pie sen pazīstamiem draugiem. Brokastis jau bija iekļautas numuriņa cenā (viesnīcas numurs izmaksāja 99 eiro - divvietīgs numurs divām naktīm) un tajās bija padomāts par dažādām gaumēm, kur katrs varēja atrast sev vēlamo brokastu ēdienu.

Kopumā Liepājā ir iespējama atpūta dažādām gaumēm. Gan tiem, kam patīk laiska atpūta pludmalē, gan pilsētas cienītājiem un arī tiem, kuri vēlas ieraudzīt vēja pilsētas pretstatus. Noteikti ieplānojiet laiku, ko pavadīt, ne tikai apskatot pilsētu un baudot viesmīlīgo atmosfēru un attieksmi, bet arī Ziemeļu fortu apskatei un raupjās Liepājas sajušanai. Šī skaistā pilsēta Jums paliks atmiņā vēl ilgu laiku pēc atgriešanās mājās.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.467489sec.