«Džezā tikai meitenes» skanēs Liepājā

Mēneša izskaņā — sestdien, 28. augustā plkst. 19.00 Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” izskanēs džeza mūzikas koncertprogramma “Džezā tikai meitenes”, kas tapusi, iedvesmojoties no leģendārās filmas “Džezā tikai meitenes”, kā arī ikonisko aktrišu Merilinas Monro, Pegijas Lī un dziedātājas Ellas Ficdžeraldas izpildītajām dziesmām, valdzinošās spozmes un zīmīgā repertuāra.

Īpaši koncertprogrammai “Džezā tikai meitenes” izveidotā trio sastāvā apvienojušās mirdzošas, šarmantas solistes, skanīgo balsu īpašnieces — Beāte Zviedre, Rūta Dūduma-Ķirse un Elīza Evalde, kuras uz skatuves pavadīs Orķestra “Rīga” bigbends diriģenta Valda Butāna virsvadībā.

Individuālos solo numuros dziedātājas izpildīs leģendāro aktrišu Merilinas Monro un Pegijas Lī reiz atskaņotās dziesmās I Wanna Be Loved By You, I Love Being Here With You, My Heart Belongs to Daddy un daudzas citas, kas atpazīstamību iemantojušas, skanot amerikāņu kino klasikas komēdijās “Džezā tikai meitenes” un “Džentlmeņi izvēlas blondīnes”. Īpaša vērība koncertprogrammā pievērsta arī dziedātājas Ellas Ficdžeraldas daiļradei — Beātes Zviedres samtainajā balsī skanēs Dream a Little Dream of Me, bet Rūtas Dūdumas-Ķirses dzirkstošā personība zibēs skaņdarbā A Tisket A Tasket.

Trio daudzbalsībā skanēs ikoniskā Diamonds Are a Girl’s Best Friend, kā arī dziesmas no svinga un bugi-vugi žanra populārākā vokālā trio The Andrews Sisters repertuāra. Tās būs gan pazīstamākas dziesmas kā Don’t Sit Under the Apple Tree, gan latviešu auditorijai nedzirdētākas, kā Shoo Shoo Baby vai Pennsylvania Polka.

Koncertprogrammu “Džezā tikai meitenes” jau sen lolojis Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns. Koncertu caurvīs ASV retro džeza mūzika no 20. gadsimta pirmās puses, kas arvien ieņem būtisku lomu džeza mūzikas kultūrā. Orķestra “Rīga” bigbenda sniegumā skanēs svinga ēras mūziķu, džeza leģendu Glena Millera un Benija Gudmena populāra orķestra mūzika. Kā uzsver programmas veidotāji, liela daļa mūzikas bigbenda izpildījumā skanēs oriģinālos nošu aranžējumos un klausītājiem būs iespēja šo mūziku dzirdēt tādu, kāda tā skanējusi arī pagājušajā gadsimtā.

Koncertu ar vēsturiskiem stāstiem bagātinās muzikologs Raitis Zapackis. Solistu horeogrāfiju iestudējusi dejotāja Egija Abaroviča.

VIDEO koncertprogramma “Džezā tikai meitenes”: https://youtu.be/RwiHixy8ffU

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA “Lielais Dzintars”. Biļetes var iegādāties interneta vietnē www.bilesuparadize.lv , “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā.

INFORMĀCIJA PASĀKUMU APMEKLĒTĀJIEM:

Koncertu var apmeklēt tikai personas, kuras: ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir pārslimojušas Covid-19 infekciju. Apmeklētājiem līdz 12 gadu vecumam jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu, bet apmeklētājiem, kuri vecāki par 12 gadiem, jāuzrāda sertifikāts, kas apstiprina infekcijas pārslimošanu vai vakcināciju.

Apmeklējot pasākumu, katram apmeklētājam pie ieejas jāuzrāda drošības līmenim atbilstošs Covid-19 digitālais sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un pasākuma ieejas biļete. Pasākuma apmeklējuma laikā nav jālieto sejas aizsargmaska. Koncerts pārcelts no Koncerts pārcelts no 2021. gada 23. janvāra uz 2021. gada 28. augustu. Iepriekš iegādātās biļetes derīgas pārceltā koncerta apmeklējumam. Koncerts divās daļās, norises ilgums: aptuveni 1 stunda un 30 minūtes

Uzziņām aicinām izmantot koncertzāles informācijas centru. Darba laiks: no pirmdienas līdz piektdienai: 11.00-17.00, sestdienās, svētdienās: 10.00-15.00. Tālrunis: +371 634 24 555, e-pasts: info@lielaisdzintars.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42185402sec.