Liepājas LRTIB vadītāja: Aizvadītais gads bija pārsteigumu pilns

Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojam (turpmāk – LRTIB) šis gads ir bijis neziņas un vienlaikus pārsteigumu pilns. Joprojām tikai tendenciozi prognozējot tūristu plūsmu pasaulē pēc vīrusa COVID-19 izraisītās pandēmijas ierobežojumu iespējamajiem atvieglojumiem vai to pilnīgu atcelšanu gada siltākajos mēnešos, LRTIB ļoti piesardzīgi vērās uz 2022. gadu, pauž Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja vadītāja Sintija Pusaudze.

Brīdī, kad ar cerību raudzījāmies uz saslimstības straujo samazinājumu, Krievija iebruka Ukrainā. Operatīvi daudz pasaules valstu, Latviju ieskaitot, pievērsās palīdzības sniegšanai Ukrainas iedzīvotājiem un arī tūrisma nozares uzņēmēji atsaucās Ukrainas iedzīvotāju uzņemšanai Liepājā. Tomēr neraugoties uz piesardzīgajām prognozēm, vasaras 3 mēnešos Liepāja uzņēma vairāk viesu kā 2019. gada tajā pašā periodā.

2022. gadā teju visi nozares sadarbības pasākumi – izstādes, kontaktbiržas un inspekcijas vizītes - atsākās klātienē, tikai dažus no tiem organizējot tiešsaistē. Kopā Liepāju un Dienvidkurzemes novadu kā izcilu tūrisma galamērķi LRTIB pārstāvēja 12 starptautiskās tūrisma izstādēs un kontaktbiržās, kā arī uzņēma 5 ārvalstu un Latvijas tūrisma aģentūru un žurnālistu inspekcijas vizītes Liepājā un Dienvidkurzemes novadā. LRTIB pārstāv galamērķi Eiropas un Ziemeļvalstu tūrisma asociācijās, Ziemeļvalstu Ilgtspējīga tūrisma darba grupā, Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes mārketinga un produktu attīstības un reģiona attīstības jautājumu apakšgrupās un Kurzemes Tūrisma asociācijā.

Šogad Liepāja uzņēma 6 kruīza kuģus ar 2500 viesiem.

LRTIB ir reģistrējis dalību jau 13 starptautiskās izstādēs un kontaktbiržās 2023. gadā – Skandināvijas valstīs, Vācijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Francijā, Polijā un Igaunijā. Tāpat ir reģistrēta dalība arī vairākos tūrisma nozaru asociāciju pasākumos Eiropā. Pēc piedalīšanās šāda mēroga pasākumos LRTIB vienmēr saņem pozitīvas atsauksmes, ka Baltijas jūras piekraste kļūst arvien populārāks ceļotāju galamērķis sava augstvērtīgā kultūras, tradīciju, aktīvās atpūtas, gastronomijas un nakšņošanas tūrisma piedāvājuma un izcilo dabas vērtību dēļ. Jau šogad rudenī daļā no Eiropas pilsētu pasākumiem Liepāju atpazina kā Eiropas kultūras galvaspilsētu 2027. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49871302sec.