Liepājā atklāta latviešu mākslinieka Ata Jākobsona personālizstāde

Piektdien, 16. decembrī plkst. 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Kūrmājas prospektā 16/18 tika atklāta latviešu mākslinieka Ata Jākobsona personālizstāde “Plūsma”.

Atis Jākobsons (1985) dzimis Bauskā, dzīvo un strādā Rīgā. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, kur 2010. gadā ieguvis maģistra grādu. Papildinājis savas zināšanas Mančestras Metropolitēna universitātē Lielbritānijā, kā arī strādājis rezidencēs Berlīnē, Parīzē un Mursijā.

Kopš Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistra studiju absolvēšanas līdz šim brīdim Ata radošā prakse galvenokārt balstās glezniecības tradīcijās, tomēr pēdējo gadu laikā paralēli tam eksperimentējis arī ar citiem medijiem un izteiksmes formām – ogles zīmējumiem, skulptūrām, keramiku, telpiskām instalācijām, kā arī eksperimentējis ar skaņu.

Grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs piedalās kopš 2003. gada. Pirmā personālizstāde “Miegs” tika sarīkota 2006. gadā. Mākslinieks ir vairākkārt nominēts Purvīša balvai. 2022. gadā Atis Jākobsons ekspertu nomināciju Purvīša balvai saņēmis par personālizstādi Padures muižā (06.06.–31.07.2022).

Šī ir pirmā Ata Jākobsona darbu izstāde Liepājas muzejā. Kā saka pats mākslinieks: “Savos jaunākajos darbos un droši vien vispār savos darbos es mēģinu notvert netveramo pasauli, to, kas ir aiz. Un arī šie krāsu un laukumu meklējumi ir mēģinājums ietiekties pasaulē, kurā var nonākt miegā, meditācijā un citos dziļos kontemplatīvos stāvokļos. Tā ir telpa vai lauks, kas atrodas aiz aizņemtā un analītiskā prāta. Un līdz ar to arī tā uztverei ir nepieciešams atbrīvots un atvērts prāts. Te nav nekas jāsaprot, bet jāļaujas iekšējam ceļojumam.”

Kā uzsver Atis Jākobsons, šos darbus var dēvēt par sava veida portāliem vai atslēgām uz citurieni, kas dziļākajā būtībā ir mūsu pašu iekšējā pasaule un tās bezgalība.

Izstāde “Plūsma” Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 aplūkojama līdz 26. februārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52620006sec.