Karostas festivāls šogad jau piekto reizi

Karostas festivāls 2023. gadā norisināsies jau piekto reizi un iepriecinās ar daudzveidīgu programmu, kurā būs gan par tradīciju kļuvušais mākslinieku plenērs un seno spēkratu brauciens, gan vairākas jaunas aktivitātes.

Festivālā piedalīsies gan Latvijas, gan ārvalstu mākslinieki. Karostnieks Element-ton šogad atkal papildinās Karostas vidi ar jaunu lielformāta sienas gleznojumu. Atklāšanas pasākums notiks piektdien, 9.jūnijā Liepājas 3.pamatskolā, kur gleznos itāļu māksliniece Daniela Nasoni. Pēc tam tiks atklāta Karostas ūdenstorņa mākslinieku rezidence, kur strādās četri izcili latviešu mākslinieki – Līga Ķempe, Gunta Lante, Klāvs Loris un Egons Peršēvics. Piektdienā mākslas darbi tiks atklāti arī pavisam jaunā Karostas festivāla norises vietā – “Atmodas dārzā”, kur sienu gleznojumus veidos trīs mākslinieki – Cake no Peru, Nō no Francijas un Syed no Pakistānas.

Karostas festivālā piedalīsies Rekha Sameer no Indijas, kas veidos sienu gleznojumu Redanā, fotomāksliniece Vilma Leino no Somijas, kas veidos savus darbus Karostas cietuma kamerā. Liepājā dzīvojošā spāņu māksliniece Clara Cabrera Karostas cietumā izstādīs savus Liepājā tapušos darbus, kā arī veidos jaunu gleznu tieši festivālam.

Savukārt Redanā Iveta Trence no sociālā uzņēmuma “0 Design” veidos instalāciju “Karostas klaiņojošais suns” no papīra masas.  

Karostas festivālā piedalīsies vairāki performanču mākslinieki – Kathleen Doherty no Īrijas, Agnė Muralytė no Lietuvas un Jordina Ros un Pere Estadella no Spānijas.

Šogad Karostas festivālā iesaistīsies arī Liepājas skolēni, piedaloties akcijā “KRĒSLS RELOADED”. Skolēnu apdarinātie krēsli būs apskatāmi Redanā.

Sestdien, 10.jūnijā, viens no galvenajiem pasākumiem būs seno spēkratu apskate laukumā Katedrāles ielas galā un parādes brauciens pa Karostu. Uz elektromobiļu sacensībām šogad tiks aicināti arī mazie liepājnieki. Vakarā retro auto un moto braucēji pulcēsies Redanā, kur notiks Redanā tapušo mākslas darbu atklāšana, performances, koncerts, ballīte un noslēgumā elektroniskās mūzikas nakts.

Pēcpusdienā Redanā būs programma bērniem. Šogad festivālā piedalīsies dzīvnieku aizsardzības biedrība LIBERTA. Biedrības komanda ik dienu palīdz dzīvniekiem mainīt to likteņus, izglābt nāvei nolemtos, atrast saimniekus tiem, kas kļuvuši lieki un aizmirsti. Redana apmeklētājiem būs iespēja satikt, apskatīt un samīļot adopcijai pieejamos dzīvniekus.

Svētdien, 11.jūnijā, notiks divi īpaši koncerti divās īpašās vietās Karostā. Viens no tiem būs Arsenālā, kur muzikālu priekšnesumu kopā ar kādu no festivāla māksliniekiem sagatavos mūziķi un producenti Valdis Skarevičs un Roberts Dinters. Mūziķi kopš 2015. gada ir apvienojušies subjektīvi eksperimentālas, brīvās improvizācijas elektroniskās mūzikas projektā "Nejauši".

Savukārt otrs koncerts notiks vienā no skaistākajām cara laika ēkām Karostā  - Pulkveža Brieža ielā 1, ko atjaunojusi lietuviešu diriģente Rasa Gelgote, kas nu jau ir pa pusei liepājniece. Tā kā visa Rasas ģimene saistīta ar mūziku, nav brīnums, ka skaistajā namā iekārtota arī neliela koncertzāle. Svētdienas koncertā uzstāsies Giedrius Gelgotas (flauta) un Gunta Gelgote (soprāns).

Karostas festivālu rīko Karostas glābšanas biedrība un finansiāli atbalsta Liepājas pilsētas pašvaldība.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55104017sec.