Līgo svētku norises Siguldas novadā

Ar plašu svētku programmu Siguldas novadā tiks ieskandināti un pavadīti Līgo svētki un Jāņi. Turpat visas nedēļas garumā būs iespēja apmeklēt svētku tirdziņus un meistarklases vainagu pīšanā un siera siešanā, izrādes un koncertus, sadziedāšanos un dejas līdz saullēktam.

22. jūnijā plkst. 21.00 Mālpils muižas dīķa saliņā notiks komponista Raimonda Tigula koncerts, kurā izskanēs tautā zināmi un iemīļoti komponista skaņdarbi.

Ar plašu bezmaksas svētku programmu līdz pat saullēktam Vasaras saulgriežus kopā ar folkloras kopām un tradicionālā gaisotnē varēs svinēt Siguldas novada Lēdurgā:

- no plkst. 17.00 Lēdurgas dendroparkā notiks mājražotāju tirdziņš, kurā spēlēs leijerkasti, būs iespēja uzzināt zāļu sievu gudrības, kā arī uzpīt savu skaistāko vainagu;

- plkst. 20.00 Lēdurgas estrādē Liniņu leļļu saime aicina uz interaktīvu izrādi “Jāņi kopā ar Liniņu saimi”;

- plkst. 21.00 ikviens varēs izmēģināt roku pūdeļu veidošanā, siera siešanā un vītnes vīšanā;

- plkst. 22.00 notiks saules pavadīšana un uguns iedegšana, sadziedāšanās un sadancošanās līdz rīta gaismai;

- plkst. 24.00 notiks pūdeles pacelšana Kamolīša parkā;

- plkst. 2.00 tiks dedzināti uguns plosti Dzirnavu ezerā;

- no rīta plkst. 4.00 tiks sagaidīts saullēkts uz Aģes upes tilta, kur to vislabāk var redzēt. Vasaras saulgriežu svinēšana Lēdurgas estrādē notiks kopā ar folkloras kopām “Putni”, “Senleja”, “Laukam pāri”, “Ore” un “Cielavas spēlmaņi”.

23. jūnijā plkst. 19.00 Siguldas pilsdrupu estrādē sāksies Ogres teātra izrāde “Skroderdienas Silmačos”. Bet pēc izrādes plkst. 22.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks Jāņu nakts zaļumballe, uz kuru ielūdz brāļi Auzāni un Līgo orķestris, kā arī dīdžejs.

24. jūnijā uz lustīgu līgošanu aicina Siguldas novada Mores pagasts. Plkst. 18.00 Mores estrādē norisināsies Jāņu dienas pasākums “Jāņu lustes Morē”. Sadziedāšanās un jokošanās šajā dienā notiks kopā ar Dailes teātra aktieru ansambli “Ilga” un Lailu Ilzi Purmalieti programmā “Krambambulis”. Turpretī par sadancošanos Jāņu nakts zaļumballē parūpēsies grupa “Mazā piektdiena”. Pasākuma laikā notiks arī dažādas Jāņu dienas “sacenšanās” – gan sievu nešanā kalnā, gan izturīgākā dancotāja titula noteikšanā. Vakara gaitā tiks noteikts arī varenākais siera ēdājs un Jāņu dziesmu zinātājs.

Plašāk par šiem un citiem pasākumiem šeit: https://www.sigulda.lv/public/lat/jaunumi/22857/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48540902sec.