Lieldienās Sigulda aicina uz tradicionālo Šūpoļu festivālu

Lieldienu laikā, no 8. līdz 10. aprīlim, Siguldā jau septīto gadu notiks Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls.

Festivāla objekti tiks izvietoti pastaigu maršrutā Siguldas dzelzceļa stacija – Maija parks – Svētku laukums – kultūras centrs “Siguldas devons”, bet atsevišķi objekti atradīsies arī citviet Siguldas novada teritorijā un iecienītākajās skatu vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Īpašā šūpoļu ceļa karte būs pieejama digitāli – Siguldas novada mobilajā lietotnē.

Šobrīd Siguldā norit aktīva gatavošanās septītajam Šūpoļu festivālam. Tradicionāli būs iespēja izšūpoties dažādās Siguldas šūpoļu festivāla meistaru radītajās šūpolēs, apskatīt mākslinieku veidotos vides objektus, tomēr šogad festivāls pārsteigs arī ar vairākiem jaunumiem.

Sadarbībā ar SIA “Yes We Can” komandu Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā tiks radīts īpašs Lieldienu objekts – Latvijā lielākais ziedošais zaķis, kas dāvās lielu prieku, apmeklējot festivālu un iemūžinot atmiņas fotogrāfijās.

Maija parkā “Slackline.lv” un Svētku laukumā igauņu “Kiiking” meistari ļaus festivāla apmeklētājiem piedzīvot un izaicināt gravitācijas likumus, kā arī paši pārsteigs ar elpu aizraujošiem paraugdemonstrējumiem.

“Siguldas devona” zālē “Silva” festivāla apmeklētājus pavasarim modinās mākslinieku Kristiana Brektes un Modra Svilāna skaņas un kinētisko objektu izstāde “Troksnis”.

Savukārt Svētku laukumā būs izvietotas divdesmit tematiskās šūpoles. Katra no tām būs ar savu stāstu, vēstījumu un īpašo māksliniecisko ietērpu. Siguldas iecere ir kļūt par UNESCO radošo pilsētu literatūras jomā, tāpēc Svētku laukuma šūpoļu tematiskā līnija būs balstīta literatūrā. Iešūpojot latviešu dzejnieka Imanta Ziedoņa jubilejas gadu, festivāla tematiskās šūpoles un soliņi vēstīs meistara dzejas, prozas, “Epifāniju” un “Krāsaino pasaku” varoņu piedzīvotos stāstus.

Šūpoļu festivāls sāksies sestdien, 8. aprīlī, ar Latvijā lielākā ziedošā zaķa atklāšanu un tradicionālo Zaķu olimpisko skrējienu, kuram starts tiks dots plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā.

Siguldas Svētku laukumā divas dienas norisināsies Lieldienu tirdziņš sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus”. Sestdien, 8. aprīlī, plkst. 13.00–17.00 un svētdien, 9. aprīlī, plkst. 11.00–16.00 apmeklētāji varēs sagādāt gardumus svētku galdam un iegādāties noderīgas amata meistaru radītās lietas mājai un dāvanām, kā arī pašam kļūt par amatnieku Lieldienu “Zum-Zum” ziedoniski izzinošajās un radošajās darbnīcās.

Šūpoļu festivāls radis iespēju atbalstīt ukraiņu kopienu, kas šobrīd par savām mājām sauc Siguldas novadu. Tirdziņa apmeklētāji arī šogad varēs nobaudīt nu jau tik populāro ukraiņu boršču un turpināt kopīgi veidot īpaši Ukrainas uzvarai veltītās šūpoles “Brīvības spārni”.

Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls Siguldā norisinās jau septīto gadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45845509sec.