Pirms iekāpšanas lidmašīnā - uzkāpiet uz svariem, lūdzu

Somijas lielākajā lidostā Helsinkos, ja vien lidojat ar Ziemeļvalsts lielāko lidsabiedrību Finnair, jūs var sagaidīt visai īpatnējs piedāvājums - uzkāpt uz svariem...

Bet nē, uzreiz teiksim - tas nav obligāti, jo pat nekāpjot uz svariem (ko arī vairums pasažieru nedara), varēsiet droši sēsties iekšā lidmašīnā un lidot uz savu iecerēto galamērķi.

Šāda pasažieru brīvprātīga svēršana notiek, jo Finnair vēlas iegūt patiesus pasažieru svara datus, kas palīdzētu precīzāk aprēķināt arī degvielas patēriņu, nepieciešamo iepildījumu pirms lidojumiem, kā arī drošības nosacījumus (kādas sēdvietas izdalīt lidmašīnā). Līdz šim Somijas lidsabiedrība izmantojusi Eiropas Aviācijas Drošības aģentūras vidējos datus, kas nosaka, ka vīrietis - pasažieris sver 88 kilogramus, sieviete - pasažiere sver 75 kilogramus, bet bērns - 35 kilogramus. Tam klāt, protams, nāk arī kabīnē ienesamās bagāžas svars. Šie dati tika apkopoti un standartizēti 2009.gadā, kas ir labu laiciņu iepriekš, tāpēc Finnair vēlas tos atjaunot un pielāgot tieši saviem lidojumiem.

Iepriekš iegūtie dati arī norāda, ka pasažieri - vīrieši, kas ceļo pirmajā klasē, sver vairāk nekā ekonomiskajā klasē ceļojošie, savukārt sievietēm statistika ir otrāda - nedaudz smagākās sievietes ceļo ekonomiskajā klasē. Vidējais rokas bagāžas svars ir 6,1 kilograms, taču svars ļoti samazinās vasaras laikā.

Līdz šim brīdim Finnair lūgumam nosvērties pirms kāpšanas lidmašīnā pakļāvušies aptuveni 200 brīvprātīgie, taču lai dati būtu gana ticami, nepieciešami kopumā aptuveni 2000.

2016.gadā Havaju salu lidsabiedrība Hawaiian Airlines tiesā pierādīja savas tiesības pirms lidojuma maršrutā Honolulu - Amerikas Samoa nosvērt pasažierus, lai varētu precīzi izdalīt sēdvietas lidmašīnā. Amerikāņu Samoa ir novērojams ārkārtīgi liels procents cilvēku ar lieko svaru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19984102sec.