Oficiāli: Netālu no Ventspils noticis aviācijas negadījums

2022. gada 4. septembra vakarā, spriežot pēc Flightradar24 datiem, netālu no Ventspils jūrā nogāzusies lidmašīna. Civilās Aviācijas aģentūra (CAA) plkst. 21.37 Facebook publicējusi ziņu, kurā apstiprina, ka jūrā netālu no Ventspils ir noticis aviācijas negadījums.

"Avarējušais gaisa kuģis ir Cessna 551, uz kura, saskaņā ar lidojumu plānu, bija četri pasažieri. Gaisa kuģis veica lidojumu no Spānijas uz Ķelni, taču lidojuma laikā, kad gaisa kuģis mainīja lidojuma maršrutu, gaisa satiksmes vadības dispečeriem neizdevās sazināties ar gaisa kuģa apkalpi.

Šobrīd notikuma vietā strādā glābēji ar kuģiem un helikopteriem no Latvijas, Lietuvas un Zviedrijas.

Gaisa kuģa īpašnieks ir reģistrēts Spānijā, bet gaisa kuģis reģistrēts Austrijā." 4. septembrī plkst. 22.30 vēsta CAA.

Ziņu aģentūra "Reuters" vēsta, ka uz notikuma vietu tika novirzīts arī "Stena Line" prāmis, kas ir ceļā no Ventspils uz Zviedriju. Pēc tam gan prāmis turpinājis ceļu uz galamērķi.

Zviedru medijs "Expressen" publicējis ziņu, ka lidmašīna ir avarējusi, un tā ir nokritusi Latvijas ūdeņos uz ziemeļrietumiem no Ventspils ap plkst. 19.50 (pēc Latvijas laika ap plkst. 20.50). Zviedru medijs atsaucas uz Jūras administrācijas preses pārstāvja Johana Vālstrēma teikto.

Zviedru medijs raksta, ka lietu jau pārņēmis Latvijas glābšanas dienests, bet Latvijas glābšanas dienesta uzdevumā notikuma vietā atrodas gan krasta apsardzes lidmašīna, gan glābšanas helikopters no Visbijas. Zviedri ir gatavi sniegt palīdzību.

"Mūsu helikopters veica vairākus lidojumus un nav atradis nevienu izdzīvojušo, nemaz nerunājot par līķiem," "Expressen" citē Jūras un gaisa glābšanas centra pārstāvi Larsu Antonsonu.

Latvijas Televīzija vēsta, ka Zviedrijas glābšanas helikopteram ir izdevies pamanīt vraku un eļļai līdzīgu plankumu. Glābšanas operācijā iesaistījušies arī Latvijas Nacionālie bruņotie spēki ar meklēšanas un glābšanas kuģi KA-14 "Astra".

Ziņu aģentūra "Reuters" raksta, ka privātā lidmašīna "Cessna 551" pacēlās gaisā no Spānijas dienvidiem plkst. 12.56 pēc GMT jeb 15.56 pēc Latvijas laika. Lidmašīna divreiz mainījusi virzienu - Parīzē un Ķelnē - un tad devusies pāri Baltijas jūrai. Plkst.20.37 radaros tika fiksēts, ka lidmašīna strauji zaudē augstumu un ātrumu, pēc tam lidaparāts no radariem pazuda.

Pēc Vācijas izdevuma “Bild” informācijas, šī lidmašīna bijusi “Cessna” ar numuru OE-FGR. Pēc pacelšanās saņemts ziņojums par spiediena problēmām salonā. Kontakts ar lidmašīnu pārtrūcis, kad lidmašīna bijusi netālu no Ibērijas pussalas.

Lai pārbaudītu situāciju, gaisā pacēlušies Spānijas un Francijas iznīcinātāji, taču piloti neesot nevienu pamanījuši ne pilota kabīnē, ne salonā. Lai gan pēc lidojuma plāna lidmašīnā bija jābūt vīrietim, sievietei un viņu meitai, kā arī  pilotam.

Vēlāk “spoku lidmašīnas”, kā to nodēvējis "Bild", eskortu pārņēma Vācijas, un vēlāk Dānijas iznīcinātājs F16. Piloti bijuši liecinieki pie lidmašīnas sagriešanās un avarēšanas. Tas esot noticis ap plkst. 19.45 (pēc Latvijas laika ap pkst. 20.45).

Notikuma vietā atrastas lidmašīnas atlūzas un eļļas plankumi. Turpinās darbs pie vraka un cilvēku meklēšanas. Taču, kā norāda "Expressen" aptaujātie eksperti, cerības atrast kādu no pasažieriem dzīvu ir gaužām niecīgas.

Zviedru medijs norāda, ka "Cessna 551" lidmašīnām nav tahogrāfa jeb melnās kastes, tādēļ avārijas cēloņu izmeklēšana būs apgrūtināta.

Travelnews.lv turpinās sekot līdzi notikumu attīstībai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17850709sec.