Maršrutu Rīga–Daugavpils turpmāk varēs mērot ērtā ekspresreisā

Pasažieru pārvadātājs šodien sāk biļešu tirdzniecību jaunajam ekspresreisam Rīga–Birži–Daugavpils, nodrošinot rīdziniekiem un pilsētas viesiem iespēju apmeklēt Daugavpili kā tūrisma galamērķi, savukārt Latvijas otras lielākās pilsētas iedzīvotājiem – ātru un ērtu nokļūšanu galvaspilsētā.

""Lux Express" mērķis ir sniegt mūsdienīgu sabiedriskā transporta pieredzi ne tikai pasažieriem starptautiskajos reisos, bet arī starppilsētu pārvadājumos Latvijā, neprasot par tiem valsts dotācijas. Mūsu aprēķini rāda, ka brīvais tirgus varētu darboties vairāk nekā pusē pašreizējo pārvadājumu – starp Rīgu un visām lielajām pilsētām. Savukārt, valstij būtu jādotē nerentablie maršruti, kur pasažieru skaits nav pietiekams, lai nodrošinātu komerciālos pārvadājumus, tādējādi pārskatāmi un efektīvi izmantojot publisko finansējumu. Igaunijā "Lux Express" veiksmīgi nodrošina iekšzemes pasažieru pārvadājumus brīvajā tirgū jau piecus gadus un nav bijis pamata apšaubīt šāda modeļa efektivitāti," stāsta "Lux Express Latvija" valdes priekšsēdētājs Janno Ritsbergs.

"Lux Express" piedāvās ekspresreisu Rīga–Birži–Daugavpils, kopējais brauciena laiks ir apmēram 3 stundas un 25 minūtes. Autobusam plānota pietura Lietuvas pilsētā Biržos, kur tas pavadīs 15 minūtes. Katru dienu plānoti trīs reisi gan no Rīgas, gan no Daugavpils ar atiešanas laiku: 7.00, 12.30, 17.30.

"Mums ir patiess prieks un gandarījums ieviest ērtu un ātru autobusu savienojumu starp Latvijas lielākajām pilsētām. "Lux Express" pasažieru pārvadājumus nodrošinās ar pilnīgi jauniem autobusiem, tādējādi investējot jaunā maršruta izveidē gandrīz vienu miljonu eiro," piebilst Janno Ritsbergs.

Reisā Rīga–Birži–Daugavpils dosies pilnīgi jauni "Lux Express" autobusi, kas ražoti un aprīkoti atbilstoši mūsdienu standartiem, piedāvājot ērtas, regulējamas sēdvietas, klimata kontroli, karsto dzērienu automātu – tos pasažieriem būs iespēja baudīt bez maksas visu brauciena laiku, labierīcības, bezmaksas Wi-Fi, kā arī modernu izklaides sistēmu, kas piedāvā personīgo multimediju ierīci katram pasažierim ar līdz pat 100 stundām kvalitatīvas izklaides iespēju, sākot no jaunākajām Holivudas filmām līdz mūzikai. Pieejamas arī jaunākās drošības funkcijas, lai palielinātu pasažieru un citu satiksmes dalībnieku drošību.

Biļetes var iegādāties "Lux Express" tiešsaistes pārdošanas sistēmā no 13. jūnija: luxexpress.eu. Jaunais ekspresreiss sāks kursēt 19. jūnijā.

Par "Lux Express Group"

Pasažieru pārvadātājs "Lux Express" ir viens no vadošajiem sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanas uzņēmumiem. Pasažieru vajadzības, vēlmes un ērtības ir uzņēmuma uzmanības centrā. "Lux Express" darbība ir vērsta uz komfortablu ceļojumu pieredzi par pieejamu cenu. "Lux Express" savus pakalpojumus sniedz Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Somijā, Baltkrievijā un Krievijā.

"Lux Express" 2018. gadā pārvadāja 2.8 miljonus pasažieru 15 maršrutos. Lielāko tirgus daļu sastāda Igaunijas iekšzemes pārvadājumi, kam seko starptautiskie pārvadājumi Baltijas valstīs un starptautiskie pārvadājumi no Krievijas. Pašlaik "Lux Express" autoparkā ir 95 autobusi, ar kuriem tiek izpildīti ap 220 reisi dienā. Šī gada pirmajos piecos mēnešos "Lux Express" ir pārvadājis 1.1 miljonu pasažieru, kas ir par 3.9% vairāk nekā pērn šajā pašā periodā. Vislielākais pasažieru skaita pieaugums bija Igaunijas iekšzemes reisos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51925302sec.