ASV atgriežas dzīve pēc «Irmas» - Floridā piestājis pirmais kruīza kuģis

Vēl nesen Amerikas Savienotās valstis satricināja ārkārtīgi spēcīga vētra - piektās kategorijas viesuļvētra "Irma". Lai arī kopš tās izzušanas pagājusi tikai aptuveni divas nedēļas, viss liecina par to, ka ASV (un vispār šajā pasaules daļā) dzīve atgriežas normu robežās - jo Floridā, kas bija viens no viesuļvētras visvairāk skartajiem reģioniem, piestājis pirmais kruīza kuģis.

Kruīza kuģis "Royal Caribbean's Empress of the Seas" jeb Karaliskā Karību jūru imperatore tiešā tulkojumā kļuvusi par pirmo kuģi, kas piestājis dienvidfloridā kopš Floridas ostas tika slēgtas, lai sagatavotos gaidāmajai viesuļvētrai, kas savu kulimāciju sasniedza tieši Floridā.

Lai arī Kīvesta (Key West), kur pirmais kruīza kuģis noenkurojies, spēja izvairīties no lielākajiem postījumiem, ko paveica "Irma", vētrā cieta teju visa Florida. Reģions ilgu laiku bija slēgts ceļotājiem, kamēr vietējie iedzīvotāji centās atjaunot apkārtni, lai tā kaut cik atgādinātu "normālu" dzīvi.

Kīvestas pilsētas mērs Kreigs Keits pats pašrocīgi sagaidījis pirmā kruīza kuģa pasažierus un bilda, ka tas pagaidām bijis grūts lēmums - saprast vai ir piemērots brīdis, kad varētu atsākt tūristiem ļaut braukt uz Kīvestu.

"Mēs esam pilsēta, kam ekonomika balstās uz tūrismu un tūristiem. Mums ir nepieciešams, lai viesi brauc uz mūsu pilsētu, tas ir galvenais mūsu ekonomikā," sacīja Keits. "Tūristi brauc šuepr un redz mūsu skaistos resursus - pilsētas arhitektūru, dabu un apkārtni. Tāpat arī mūsu viesmīļus, bārmeņus, visus. Tomēr cilvēki vēlarvien nav atgriezušies Kīvestā pēc viesuļvētras, taču mums vajag lai cilvēki atgriežas un atsāk darbu".

Kīvesta, tāpat kā pārējā Florida, vēl arvien tikai atgūstas no pēc viesuļvētras šoka - un arī aptuveni 900 viesi, kas ceļoja ar kruīza kuģi, to pieredzēja - jo bija pirmie viesi ne tikai pilsētā, bet arī daudzos vietējos uzņēmumos, kas šobrīd cenšas atsākt darbu.

Viena no šādām iestādēm bija Kīvestas slavenā "Sloppy Joe's", kuras menedžeris sacīja, ka kruīza kuģa - un pirmo tūristu atgriešanās bijis lielisks izmēģinājums viņiem, jo pilsētas iedzīvotājiem esot "ļoti liela vēlme atgriezties ierastā ritmā".

Pēdējās dienās darbu atsākusi arī Kīvestas starptautiskā lidosta, kā arī atsevišķas viesnīcas un cita veida uzņēmumi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31959701sec.