Kruīzu kompānija «MSC» veidos jaunu pasaulē lielāko kruīza kuģi - trīs futbola laukumu garumā

Pasaulē otrs lielākais, otrs labākais, otrs foršākais... Nu nē, tas taču neizklausās tikpat labi, kā pasaulē lielākais, labākais un foršākais... Vai vismaz tā domā kruīzu kompānija "MSC Cruises", kas izziņojusi, ka sākusi darbu pie jauna pasaulē lielākā kruīzu kuģa, kurš būs teju trīs futbola laukumu lielumā.

Kruīzu kuģu pasaulē lielāks nozīmē vairāk. Vairāk iespēju, plašākas telpas, vairāk veikalu, vairāk atpūtas. Līdz ar to var arī saprast "MSC" vēlmi veidot arvien lielākus kruīza kuģus - un arī janais kruīza kuģis "MSC World Class" (latviski "MSC pasaules klase") būs tieši šāds. Papildu tam arī kruīza kuģis sasniegs jaunu rekordu - visvairāk pasažieru vietas kruīza kuģī.

Kopumā kompānija, kas šogad ūdenī ielaida pasaulē ceturto lielāko kruīza kuģi "MSC Meraviglia" (ar 5700 pasažieru vietām), pasūtījusi divus šāda veida - pasaulē lielākos kruīza kuģus. Iecerēts, ka pirmais varētu tikt palaists ūdenī jau 2022.gadā, bet otrs - 2024.gadā. Kuģiem būs 2750 kajītes, kas kopā sastāda vietu 6850 pasažieriem. Šā brīža lielākais kruīza kuģis pasaulē - "Royal Caribbean's Harmony of the Seas" piedāvā vietu maksimāli 6780 pasažieriem. Tomēr lai šo visu nedaudz noliktu perspektīvā - pirms 100 gadiem lielākais kruīza kuģis pasaulē, bēdīgi slavenais "Titāniks" spēja uzņemt līdz pat 2344 pasažieriem, kas ir teju trešdaļa no šiem kuģiem.

Kā jau minēts, "MSC" šobrīd pasūtījusi divus kuģus, tomēr līgumā paredzēta iespēja pasūtīt vēl divus kuģus, kuri varētu tikt izgatavoti līdz 2025. un 2026. gadam. Kuģu garums ir ieplānots aptuveni 330 metrus, bet platums - 50 metrus.

Viena šāda kuģa izveide maksā aptuveni vienu miljardu eiro, kas gan ir aptuveni par 15-20% lētāk nekā izmaksāja šā brīža lielākā kruīzu kuģa - "Harmony of the Seas" izgatavošana. Ievērības cienīgs ir arī fakts, ka šie kuģi darbosies ar sašķidrinātas dabīgās gāzes dzinējiem, kas ir daudz dabai draudzīgāki nekā esošajos kruīza kuģos strādājošie dzinēji. Lai arī vēl nav paziņots cik daudz apkalpes būs nepieciešams šim kuģim, jādomā, ka tas varētu būt līdzīgs apjoms "Harmony of the Seas", ko apkalpo aptuveni 2200 cilvēki.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28576589sec.