Uz «Tallink» kuģiem būs iespējams veikt Covid-19 testus

Sākot ar 2021. gada 9. aprīli Tallink Grupp sadarbībā ar Farmatar katru piektdienu piedāvās Covid-19 antigēnu un antivielu testēšanas pakalpojumu uz kuģiem Star un Megastar, maršrutā Tallina - Helsinki.

Jaunais pakalpojums ir turpinājums martā uzsāktajam pilotprojektam, kurš tika īstenots uz kuģa Megastar, un ir daļa no uzņēmuma plāna piedāvāt drošu un mierīgu ceļošanas iespēju tiem pasažieriem, kuriem ieceļojot valstī nepieciešams uzrādīt apliecinājumu par negatīvu koronavīrusa testa rezultātu. Pakalpojums galvenokārt paredzēts tiem pasažieriem, kuri nedēļas nogalēs dodas no Somijas uz Igauniju un kuriem Somijā jāatgriežas svētdien vai pirmdien. Piektdienas testa rezultāts ļaus pasažieriem 72 stundu laikā atgriezties Somijā, tādējādi mazinot satraukumu, kas var rasties, meklējot iespējas veikt testu nedēļas nogalē.

Komentējot jauno pakalpojumu, Tallink Grupp pasažieru servisa daļas vadītāja Age Vanajuur sacīja:

“Uz kuģa Megastar uzsāktais pilotprojekts mums skaidri parādīja klientu interesi par pakalpojumu veikt testus uz kuģa, tāpēc izlēmām ieviest to uz abiem ātrgaitas kuģiem. Lai gan pasažieru skaits joprojām ir ļoti mazs, mēs piedāvāsim šo pakalpojumu tikai piektdienās. Ilgākā laika posmā mērķis ir piedāvāt sniegt šo pakalpojumu arī citās dienās, tiklīdz robežas pakāpeniski atvērsies un atjaunosies pasažieru plūsma un, cerams, tādējādi spēsim nodrošināt pasažieru uzticību drošai ceļošanai ar kuģiem.

Pilotprojekta laikā uz kuģa Megastar daudzi pasažieri mums arī jautāja, vai mēs varētu piedāvāt antivielu testēšanu kā daļu no mūsu pakalpojumiem. Tagad ar prieku varu sacīt, ka mums ir izdevies vienoties ar Farmatar, un pakalpojums tiks ieviests jau no šīs nedēļas.”

Antigēnu un antivielu ātros testus uz abiem kuģiem veiks kvalificēts medicīnas personāls, un pasažieriem tiks izsniegts testa rezultāts un sertifikāts. Antigēna testa ar sertifikātu izmaksas ir EUR 39,00, savukārt testa uz antivielām cena ir EUR 17,00.

“Farmatar ir gandarīts par iespēju piedāvāt antigēnu un antivielu testēšanu pasažieriem uz kuģiem, lai ceļošana būtu drošāka un bez liekām raizēm. Antigēna testi, kurus mēs izmantojam, ir SDS Biosensor izstrādātie SARS-Cov-2 antigēnu testi, un tie pašlaik ir vienīgie vietējo laboratoriju pārbaudītie ātrie antigēnu testi. Savukārt antivielu testi, kurus mēs izmantojam, ir Roche Diagnostics izstrādātie SARS-CoV-2 Rapid IgG / IgM AB testi N40, kas rezultātā parāda antivielu klātbūtni, bet neuzrāda antivielu daudzumu. Ņemot vērā, ka ceļošana pamazām varētu atsākties, vienlaikus saglabājot prasību uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, šāda veida pakalpojuma pieejamība uz kuģiem, cerams, padarīs ceļošanu ērtāku,” komentē Farmatar valdes locekle Jaana Püttsepp.

Testēšana būs pieejama piektdienās uz kuģiem Star, sākot no plkst. 7:30 un Megastar, sākot no plkst. 10:30, un tie tiks nodrošināti visos kuģa reisos visas dienas garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17386985sec.