Nākamgad «Stena Line» maršrutā Ventspils‒Nīnashamna pievienosies divi jauni kuģi

Turpinot paplašināt savu darbību Baltijas jūrā un investējot apmēram 200 miljonus eiro, Zviedrijas prāmju kompānija Stena Line 2022. gadā Ventspils‒Nīnashamna maršrutā norīkos divus jaunus iespaidīga izmēra prāmjus. Jaunie prāmji papildinās Stena Line floti, palielinot pasažieru salona ietilpību par 33%, kā arī nodrošinot gandrīz 25% lielāku kravas ietilpību un 30% augstāku energoefektivitāti salīdzinājumā ar esošajiem kuģiem.

E-Flexer tipa prāmji būs 240 metru gari, tajos būs 263 kajītes, 1200 pasažieru ietilpība, 3600 līnijmetru kravu vienībām, kas ļaus palielināt kravas ietilpību par 25% un pasažieru salona ietilpību par 33%. Jaunie kuģi piedāvās pasažieriem pavisam jaunas iespējas atpūtai uz kuģa un patīkamu ceļošanas pieredzi Ventspils–Nīnashamna maršrutā, kas ir īsākais ceļš starp Baltiju un Skandināviju. Šobrīd notiek prāmju būvēšana kuģu būvētavā CMI Jinling Veihajā, Ķīnā. Kopumā divu jaunu prāmju iegādē Stena Line investējusi apmēram 200 miljonus eiro.

“Mēs turpinām augt kopā ar mūsu klientiem, nostiprinot savas pozīcijas un floti visā Baltijas jūrā. Reģionā joprojām palielinās pieprasījums pēc lielākām jaudām, jo paplašinās kravu pārvadājumu klientu loks, un arī pasažieri pandēmijas laikā izvēlas ceļošanu ar prāmi kā drošu transporta veidu. Šie lielie, modernie un degvielas patēriņa ziņā ekonomiskie nākamās paaudzes kuģi ir mūsu flotes modernizācijas un arī ilgtspējīgas kuģniecības attīstības flagmaņi,” sacīja Stena Line Group izpilddirektors Niklass Mortensons (Niclas Mårtensson) 25. septembrī Ventspilī, prezentējot uzņēmuma nākotnes ieceres un atzīmējot šobrīd jaunākā Stena Line flotē esošā prāmja Stena Scandica inaugurāciju.

Stena Line ieņem ilgtspējīgas kuģniecības līderpozīcijas, un jaunie kuģi ir vieni no energoefektīvākajiem RoPax kuģiem pasaulē. Pateicoties optimālajam korpusam, dzenskrūvju, spuldžu un stūres konstrukcijai, E-Flexer prāmji ir līdz pat 30% energoefektīvāki nekā esošie kuģi. Prāmji tiks darbināti ar gāzi, kas ļaus pāriet uz metanola vai sašķidrinātas dabasgāzes degvielas izmantošanu. Kuģi būs aprīkoti tā, lai ostas apmeklējumu laikā izmantotu krasta elektroapgādes sistēmas, samazinot emisijas, turklāt elektrības pieslēgums ļaus nākotnē pāriet arī uz hibrīdu akumulatoru. Kuģos tiks piedāvāta efektīva iekraušana un izkraušana ar caurbraukšanas joslām divos klāju līmeņos.

Pēdējā gada laikā uzņēmums Stena Line ir paplašinājis savu darbību Baltijas jūrā, palielinot gan kravu, gan pasažieru pārvadājumus, lai apmierinātu pieaugošo pieprasījumu reģionā pēc jūras transporta. Šogad abos Latvijas maršrutos Ventspils‒Nīnashamna un Liepāja‒Trāveminde jau kursē divi jauni, lieli un moderni Stena Line prāmji.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15048289sec.