Iepazīsti pasauli: Ceļojuma apraksts - Bogota, Kolumbija

Mūsu tūre pa Kolumbiju sākas ar valsts galvaspilsētu, galveno politisko, ekonomisko un kultūras centru. Bogota (spāņu val. Bogotá) atrodas tropiskajā joslā, valsts centrālajā daļā, 2640 metrus v.j.l., tomēr augstkalnu apstākļu dēļ pilsētā nav karsts (vidējā gaisa temperatūra visu gadu ir apmēram +15 grādi). Jārēķinās ar to, ka pilsētā vidēji ir 220 miglas klātas dienas.

Bogota ir līdere pārējo valsts pilsētu vidū ar 114 universitātēm un pētījumu centriem. Apmeklējot tās muzejus, teātrus un bibliotēkas, varēsiet pārliecināties par tās kultūras dzīves bagātību un to, kāpēc to dēvē par Dienvidamerikas Atēnām.

Attēlā: skats uz Bogotas pilsētu no Monserrate kalna

Tādēļ atrodoties Bogotā noteikti jāapmeklē tās muzeji: Botero muzejs, Miguel Urrutia mākslas muzejs, Kolumbijas Monētas māja, Gómez Campuzano māja –muzejs (šajos muzejos ieeja ir bez maksas, jo tie pieder Republikas bankas kultūras tīklam). Bezmaksas jebkurā laikā iespējams apmeklēt arī Kolumbijas militāro muzeju, kur varat uzzināt vairāk par valsts vēsturi, redzēt interesantus eksponātus, un arī pati muzeja ēkā ir ievērības vērta. Nacionālo Kolumbijas muzeju, Koloniālās mākslas vai Modernās mākslas muzeju bez maksas būs iespējams apmeklēt tikai mēneša pēdējā svētdienā. Praktiski visi pilsētas muzeji atrodas tās vēsturiskajā centrā – La Candelaria.

Attēlā: viens no Bogotas zelta muzeja eksponātiem

Tomēr obligāts ir Bogotas zelta muzeja apmeklējums (Museo de Oro de Bogotá). 2017.gadā TripAdvisor to iekļāvis 25 pasaules labāko muzeju sarakstā, un tas viennozīmīgi Jūs pārsteigs ar iespaidīgu zelta izstrādājumu kolekciju, kuri lieliski attēlo arī valsts etnisko daudzveidību un vēsturi gadsimtu gaitā.

Pastaigā pa pilsētu Jūs pārsteigs iespaidīgais Bolivara laukums (Dienvidamerikā bieži sastapsiet Simonam Bolivaram veltītus laukumus, ielas, pieminekļus u.c., tā kā viņš ir viens no svarīgākajiem spāņu Dienvidamerikas brīvības cīnītājiem par neatkarību no Spānijas), koloniālā, modernā un republikas stila arhitektūra.

Attēlā: Bogotas koloniālā arhitektūras stila piemērs

Līdz nonākam līdz Monserrate kalnam, uz kura virsotni varam doties kājām, tomēr noteikti ērtāk būs izmantot funikulieri (trošu dzelzceļš) vai gaisa vagoniņu, lai izbaudītu skatu uz visu pilsētu no 3152 m v.j.l. augstuma (jautājiet vietējiem par labāko laiku, lai dotos augšup kalnā, tā kā jau iepriekš minēju, ka bieži dienas pilsētā ir miglas klātas). Tur pat varēsiet arī iepirkties un papusdienot, kā arī, ja ir velēšanās, “iemest aci” Monserrate baznīcā.

Pa pilsētu bez problēmām vari pārvietoties gan kājām, gan ar lēto sabiedrisko transportu: colectivo (kaut kas līdzīgs mūsu “maršrutniekiem”, tie var sasniegt arī neliela autobusa izmēru) vai moderno TransMilenio (autobusi, kas pārvietojas pa pilsētu par tiem speciāli paredzētu joslu).

Bogota, kurā dzīvo aptuveni 8 miljoni cilvēku, ir iedalīta vairākās zonās. T zona (zona atrodas starp divām kājāmgājēju ielām, kas krustojas veidojot T) ir pazīstama ar savu plašu gastronomisko piedāvājumu. Rozā zona (spāņu: Zona Rosa) ir viens no Latīņamerikas ekskluzīvākajiem kvartāliem. Dienas laikā šeit atradīsiet plašas iepirkšanās iespējas, savukārt, naktīs durvis ver vaļā bāri, krogi un diskotēkas. Bieži vien tiek uzskatīts, ka tūristam “drošāk un labāk” ir apmesties tieši šajā pilsētas kvartālā, bet es varu apgalvot tieši pretējo. Tuvāk apskates objektiem un pilsētas sirdij būsiet apmetoties tieši La Candelaria.

Attēlos: La Candelaria ekscentriski krāsainās un pārsteidzošās ielas

Lasi vairāk par Kolumbijas un citu valstu pilsētām ceļojumu piezīmju blogā Tavam ceļojumam, kurā atradīsi visu nepieciešamo informāciju, lai plānotu pats savu vienreizēju un neatkārtojamu ceļojumu, kas pielāgosies tieši Tavām vēlmēm un iespējām: https://istscelotajs.wordpress.com



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.53430295sec.