Viena nedēļa Rodas salā - ko redzēt un piedzīvot

Grieķijas varenums, unikālais skaistums un no paaudzes paaudzē mantotā māka svinēt dzīvi ir atspoguļota klasiskos mākslas darbos un ceļo krāšņos pieredzes stāstos, tomēr nekas no tā nav īsts, kamēr nav skatīts paša acīm. Tie, kas jau viesojušies Grieķijā, zin, ka īpašs šarms ir rodams tās salās. Un viena no krāšņākajām salām ir Rodas sala.   Tūroperators “Novatours” stāsta, kāpēc Rodas sala ir pelnījusi īpašu apciemojumu un kā to izbaudīt vispilnīgāk.

Grieķijas teritorijā ietilpst vairāk nekā 6000 salu un saliņu, no kurām tikai 227 ir apdzīvotas salas. Tās visas vieno Grieķijas raksturs, tomēr katra sala glabā arī ko unikālu, tikai šīm salām raksturīgu.

Rodas sala, kas reiz bija svarīgs Grieķijas saimnieciskais un kultūrvēsturiskais centrs, atrodas netālu no Turcijas krastiem. To apskalo Egejas jūra un Vidusjūra. Rodas sala ir trešā lielākā no Grieķijas salām (pēc Krētas un Evijas), tās platība ir 1400 kv.km, garums – 78 km. Gadā šeit ir ne mazāk kā 300 saulainu dienu, tāpēc sala pārklāta ar krāšņu zaļojošu segu. Tūristus šeit piesaista patīkamais klimats, atpūtas iespēju daudzveidība un burvīgās pludmales, ko visu var paspēt izbaudīt vienas nedēļas ietvaros.

    1. diena - pludmales

Ceļojuma sākumā vērts ir uzdāvināt sev dienu pludmalē - miers, saule, jūra - viss, lai prāts un dvēsele varētu “pārslēgties” baudīšanas režīmā.

Mēdz sacīt, ka Rodas salā atrodas vienas no skaistākajām Grieķijas pludmalēm, tāpēc noteikti ir vērts izbaudīt vairākas.

Lindosas pludmale – šī ir viena no populārākajām Rodas pludmalēm, kas atrodas gleznainajā Lindosas ciematā. Pludmali ieskauj majestātiskas klintis un kristāldzidri ūdeņi, tāpēc tā ir lieliski piemērota peldēšanai un snorkelēšanai.

Entonija Kvina līcis (Anthony Quinn Bay) - šis līcis, kas atrodas netālu no salas lielākā kūrorta Faliraki, ir nosaukts slavenā Holivudas aktiera vārdā, kurš filmas "Navarone ieroči" filmēšanas laikā tik ļoti iemīlēja šo līci, ka vēlējās to iegādāties un izveidot to par atpūtas centru pasaules aktieriem. Lai arī šo domu viņam īstenot neizdevās, līcis tika pārsaukts aktiera vārdā. Šis ir salīdzinoši mazs, nomaļš līcis ar skaidriem ūdeņiem un akmeņainu piekrasti.

Kalitejas pludmale - šī pludmale atrodas Rodas austrumu krastā un ir pazīstama ar saviem termiskajiem avotiem. Tā piedāvā skaistu vidi ar skaidru ūdeni un smilšu un oļu sajaukumu.

    2. diena - Rodas pilsēta

Rodas salas sirdī ir pilsēta Roda. Šī ir galvenā un pati lielākā, antīka stilā veidotā pilsēta Vidusjūras piekrastē, ar gleznainu piekrasti, zeltainām kāpām, kristāldzidru jūru un daudzu gadsimtu senu kultūru, kas jūtama ik uz soļa. Par senajiem laikiem atgādina vējdzirnavas, kas atrodas netālu no Svētā Nikolaja forta, jaunais tirgus, administratīvās ēkas, Mandraki forts un brieža skulptūras, stāvošas uz kolonnām pie ieejas fortā. Noteikti ir jāapciemo Rodas viduslaiku daļu, kuru vietējie iedzīvotāji sauc par vecpilsētu. Tā ir vislielākā šāda veida pilsēta Eiropā, iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā. Pilsēta aicina izbaudīt tās krāšņos parkus, šaurās vecpilsētas ieliņas ar tradicionāliem pagalmiem un mājīgām, nelielām kafejnīcām, smilšainās pludmales ar neatvairāmu saulrietu.

    3. diena - antīkā Kamīra

Kamīra, kas atrodas salas rietumu daļā, ir viena no trim senajām pilsētām, kas piedzīvoja Rodas valsts dibināšanu. Mūsu ēras 200. gadā zemestrīce izpostīja Kamīru. Arheoloģiskie izrakumi sākušies 1859. gadā, un to gaitā atklātā pilsēta kļuva par Rodas Pompejiem. Kamīrā bija attīstīta ūdens piegādes un kanalizācijas sistēma, šeit joprojām skatāmas publiskās pirtis, tirgus laukums, romiešu mājas, divi tempļi un citas ievērojamas vietas.

    4. diena - ūdens sporta aktivitātes

Kad pludmales miers ir izbaudīts un salas vēsture iepazīta, ir vērts ieplānot kādas ūdens aktivitātes, ko tik bagātīgi piedāvā krāšņā Rodas sala.

Jalisos kūrorts salas ziemeļu daļā, 8 km no Rodas pilsētas ir apveltīts ar pastāvīgu vēju līča piekrastē. Milzīgie viļņi ir paradīze tiem, kas nodarbojas ar planierismu un aizraujas ar vēja dēļiem.

Populārais pludmales kūrorts Pefki, kas atrodas dažus kilometrus uz dienvidiem no Lindosas un 56 km attālumā no Rodas pilsētas, ir īstena paradīze tiem, kas alkst izbaudīt ūdens velosipēdus, ātrlaivas un ūdens motociklus.

Netālu no Kiotari kūrorta centra, kas, pateicoties savai garajai pludmalei, tiek dēvēts par tūristu paradīzi, atradamas klusas pludmales un alas, kur var izmēģināt zvejošanu vai niršanu ar akvalangu.

Fanesa, kas atrodas aptuveni 25 kilometru attālumā no Rodas pilsētas, pateicoties spēcīgajiem vējiem un to virzienam, ir ideāli piemērota kaitsērfingam un vindsērfingam.

    5. diena - taureņu ieleja

Taureņu ieleja ir idilliska un unikāla vieta ar blīvu floru un elpu aizraujošu dabas skaistumu. Tā ir atvērta apmeklētājiem visu gadu, bet viskrāšņākā tā ir aptuveni no jūnija vidus līdz septembrim, kad tur lidinās neskaitāmi sarkanbrūni raibeņi. Ielejā ikviens ir aicināts pastaigājieties pa šauriem, akmeņainiem ceļiem, aplūkot mazos ezeros peldošās ūdensrozes, ieklausīties upju un ūdenskritumu burbuļošanā. Ieleju piepilda priedes un stiraku koki (tas ir Dienvidamerikā, Austrumu un Dienvidu Āzijā plaši izplatīts lapu koks ar spēcīgu, patīkamu sveķu-balzama aromātu). Tieši šo koku dēļ ielejā smaržo pēc sveķiem, kas īpaši patīk tur mītošajiem taureņiem.

    6. diena - vīna tradīciju izzināšana

Saules sala Roda ir slavena arī ar saviem lieliskajiem vīniem. Tie ir pazīstami jau kopš seniem laikiem. Perfektu garšu tiem piešķir labvēlīgos apstākļos audzētas vīnogas. Šeit ir silts, saulains klimats un ideāla augsne vīnogulājiem. Embandos ciematiņš, kas atrodas 700 m augstumā Attaviras kalna pakājē, ir pazīstams ar vairākām vīnogu šķirnēm. Noteikti ir vērts apciemot vīna darītavu EMERI – lielāko uzņēmumu Embonā.

    7. diena - skats no malas

Ceļojuma noslēdzošo dienu ir vērts ieplānot rāmāku, ļaujot domām un emocijām sākt mierpilni nogulsnēties. To pilnasinigāku var darīt, dodoties ar laivu izbraucienā gar piekrasti. Šādai aktivitātei Rodas sala piedāvā bagātu iespēju klāstu - no kajaku īres līdz luksusa jahtu nomai ar iekļautām maltītēm. Attālināties, lai sajustu vēl stiprāk - to noteikti garantē jebkurš izbrauciens jūras ūdeņos.

Grieķijas sala Roda ir brīnišķīgs ceļojumu galamērķis, ko vērts iekļaut savos vasaras atpūtas plānos. Tā saviem viesiem piedāvā unikālu vēstures, kultūras, dabas skaistuma un kulinārijas prieku sajaukumu, tādējādi liekot to neapstrīdami iemīlēt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08332896sec.