Madara Brūvere: Pavasarī ceļotājus gaida Nīderlande, Japāna un Igaunija

Pavasaris aiz loga liecina ne tikai par vasaras tuvošanos, bet arī par aktīvākās tūrisma sezonas sākumu, kas nav aiz kalniem. Lai iedvesmotu jauniem ceļojumiem šajā sezonā, ceļojumu biroja Estravel Latvia ceļojumu konsultante, Biznesa augstskolas Turība absolvente Madara Brūvere stāsta, kā mainījušās ceļotāju tendences un izvēlētie galamērķi, uzsverot, ka cilvēki arvien uzticas pārbaudītām vērtībām.

Cilvēki izvēlas pārbaudītas vērtības

 Tendences liecina, ka cilvēki, saglabājot tradīcijas, izvēlas pārbaudītus un zināmus galamērķus. Nelielas izmaiņas vērojamas silto, eksotisko valstu galamērķu izvēlē, ja agrāk cilvēki vairāk izvēlējās Ēģipti un Turciju, tad šobrīd topā ir Spānija. Tas vairāk saistāms ar dažādiem drošības aspektiem – plānojot atvaļinājumu, ceļotāji ņem vērā arī to, vai attiecīgajā valstī ir droši un mierīgi. Šāda tendence novērojama salīdzinoši neilgi - pēdējo trīs gadu laikā.

Mums izveidojusies sadarbība ar Ārlietu ministriju, regulāri tiekam informēti par tām valstīm un galamērķiem, uz kurām doties nav droši. Par to nekavējoties informējam arī savus esošos un potenciālos klientus. Ir arī tādas valstis, ar kurām dažādu apstākļu vai sankciju dēļ nav iespējams izveidot sadarbību vai ceļojumu piedāvājumus, šobrīd tāda situācija novērojama Ukrainā. Kā viena no drošākajām valstīm, kuru izvēlēties par sava ceļojuma galamērķi, ir tieši Latvija, šo faktu uzsveram arī darbā ar potenciālajiem ārvalstu klientiem.  Baltijas reģions ir viens no drošākajiem!

Igauņiem piektais gadalaiks

Ja drošības vai citu apsvērumu dēļ ceļošanai ir izvēlētas tieši Baltijas valstis, tad der, zināt, ka Igaunijā šobrīd ir "piektais" gadalaiks - tur vērojama krāšņa dabas mainība pēc garās ziemas sezonas – no ledus atkūst upes, plaukst pirmie ziedi un dzirdamas putnu dziesmas. Nīderlandē aktīvākais tūrisma laiks ir tulpju ziedēšanas periods, Japānā – ķiršu ziedēšanas laiks, un arī mūsu kaimiņi – igauņi neatpaliek ar oriģinālām idejām tūristu piesaistei. Kopumā jāņem vērā, ka, sākoties tūrisma sezonai, daudzviet tiek palielināts darbinieku skaits, lai spētu nodrošināt ātru un kvalitatīvu servisu. Tūrisma biroji, ēdināšanas iestādes, viesnīcas un arī muzeji, kuri tūristu vidū kļuvuši iecienīti – sarosās un gatavojas visi, lai sevi parādītu no labākās puses.

Cena kā noteicošais faktors

Kūrortus un siltās zemes galvenokārt izvēlas ģimenes ar bērniem, kuri ceļo skolēnu brīvlaiku periodā, tas ir aktīvākais ceļojumu laiks. Runājot par ceļotāju iecienītākajām izvēlēm, jāsaka, ka šobrīd saraksta augšgalā ir Spānija (Tenerife) un Grieķija. Arvien populārāka izvēle kļuvusi tālie galamērķi (ASV, Āzija), kas izskaidrojams diezgan vienkārši - izdevīgas cenas un tiešie lidojumi, kad nav jāpārsēžas divas vai trīs reizes, lai nokļūtu kārotajā galamērķī.

Izvēloties ceļojuma galamērķi, cilvēki vadās pēc dažādiem aspektiem – vieni meklē kvalitatīvu atpūtu un labas emocijas, citiem ļoti būtiska ir valsts kultūras un cilvēku iepazīšana. Galamērķa izvēle lielā mērā ir atkarīga no tā, kas dodas ceļojumā – pāri, ģimenes ar bērniem, draugu kompānijas vai individuālie ceļotāji. Jāsaka, ka noteicošais faktors galamērķa izvēlē ir cena – tieši tā visvairāk ietekmē izvēli. Ja ceļojumā plānots doties kopā ar bērniem, tad visu ieteicams izplānot daudz rūpīgāk, lai nekas nenoietu greizi. Ja draugu kompānija, saskaroties ar nelielām neērtībām, to var uztvert kā piedzīvojumu, esot ceļojumā kopā ar bērniem, tas var būt sarežģītāk.

Savlaicīga plānošana

Klientiem vienmēr atgādinām par dokumentu derīgumu termiņiem, jo attiecībā uz to katrā valstī ir atšķirīgi noteikumi. Lai ieceļotu vai izceļotu no kādas konkrētas valsts, nereti pasei jābūt derīgai vēl trīs vai sešus mēnešus – tādi ir noteikumi, tāpēc ļoti būtiski, lai savu braucienu sāktu plānot jau laicīgi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.79944706sec.