Travelnews.lv redaktore: Neattīstīsim katastrofu tūrismu

Vulkāna izvirdumi un citas dabas kataklizmas pēdējā laikā ir kalpojušas par efektīviem tūrisma mārketinga ieročiem, spējot uz notikuma vietu sapulcināt tik daudz tūristus, ka tuvējās viesnīcās nav brīvu istabiņu.

Dabas katastrofa ir piemeklējusi Latviju, Jēkabpili. Daugava sasniegusi rekordaugstu līmeni, plūdi, cilvēki evakuējas. Bet, kā izrādās, tas ir piesaistījis tūristu uzmanību, kas dodas uz notikuma vietu, bildē, filmē, liek sociālajos tīklos savu pieredzi.

Mīļie, cilvēki, esiet atbildīgi! Notiek glābšanas darbi, evakuācija, atbildīgie dienesti strādā uz pilnu jaudu. Bet šis “katastrofu tūrisms” var apgrūtināt darbus un kļūt pat iemeslu kādai nelaimei!

Jēkabpils noteikti gaidīs ceļotājus tad, kad visas nelaimes būs novērstas, cilvēki būs drošībā un siltumā. Brauciet tad, kad viss šis būs galā un varbūt tad arī būs iespēja kādam, kam ļoti nepieciešams, palīdzēt!

Ļausim strādāt dienestiem, ļausim normalizēt situāciju, turēsim īkšķus par jēkabpiliešiem, sekojot līdzi informācijai, ko ziņo Jēkabpils pašvaldība un arī ziņu dienesti, bet nebrauksim uz katastrofas vietām taisīt selfijus un vākt “laikus” sociālajos tīklos uz citu nelaimes!

Neattīstīsim katastrofu tūrismu, bet gan labsirdības tūrismu! Jēkabpiliešiem noteikti vajadzēs atbalstu vēlāk! Un mēs varēsim palīdzēt, piemēram, ieturot maltīti vietējos restorānos vai kafejnīcās, iepērkoties vietējos veikaliņos, apmeklējot tūrisma apskates vietas, bet vēlāk!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.68850207sec.