Eiropas pilsētas, kuras vēl nav kritušas zem tūristu uzmanības lupas

Ir ceļotāji, kuri uzskata, ka valsts patieso garšu var izbaudīt apmeklējot pilsētas vai ciematus, kas vēl nav tūristu aplenkti. Proti, tur vislabāk var izprast šeit dzīvojošo cilvēkus dienas ritmu, dzīves izpratni un, protams, tur ir visneskartākā un iespējams skaistākā daba.

Iespējams, ka nebūsi dzirdējis par šīm pilsētām, bet noteikti ir vērts painteresēties un pat apsvērt iespēju kādu no šīm vietām arī apmeklēt.

Obidoša (Obidos), Portugāle

Obidoša ir pilsēta ar vēstures elpu. Pilsētu ieskauj viduslaiku cietoksnis un ienākšana šajā vizuāli noslēgtajā un noslēpumainajā vietā ir gluži kā senos laikos – caur lieliem, smalki apgleznotiem "Santa Maria" baznīcas vārtiem. Šauras, klusas ieliņas vilina ar baltu māju fasādēm, kur gar logiem krāšņi rotājas ziedi. Arhitektūru, kas veidojusies gadu simtos, vizuāli papildina restorāni un nelielas kafejnīciņas, kas savukārt vilina nedaudzos tūristus, kuri tur viesojas. Ja vēlies šajā nelielajā, bet skaistajā pilsētā pavadīt vairāk nekā pāris stundas, tad uz nakti vari apmesties Obidošas pilī, kas ir atvērta tūristiem.

Šteina pie Reinas (Stein Am Rhein), Šveice

Ciemats Šteina pie Reinas, pēc vēsturnieku domām, no visām viduslaiku pilsētām Šveicē ir saglabājies vislabāk. Tūristus noteikti sajūsminās ciemata bruģētās ieliņas, pa kurām tūristiem var neapnikt maldīties, jo visapkārt pavērās skats uz skaisti apgleznotām māju fasādēm, uz rātsnamu, Sv. Georga klosteri, kas šobrīd tūristiem ir pieejams kā klostera muzejs. Savukārt vasarā šī nelielā pilsētiņa piedzīvojumus alkstošos tūristus vilina pasēdēt zem savu kafejnīcu krāsainajiem lietussargiem, lai nesteidzīgi iemalkot atspirdzinošus dzērienus vai tasi gardas kafijas.

Murnau (Murnau), Vācija

Austrijas Alpu kalni var būt iedvesmas avots mūziķiem, savukārt pāri robežai esošie Bavārijas Alpu kalni kā mūza gleznotājiem. Murnau pilsētiņas šaurās ielas un elpu aizraujošie skati savulaik iedvesmoja māksliniekus radīt satriecošas gleznas, kas atspoguļoja nelielās pilsētas skaistumu. Arī gadiem ejot, Murnau ir mākslinieku mīlēta pilsēta – šeit ir daudzas mākslinieku darbnīcas, galerijas, kafejnīcas un veikaliņi.

Kadakesa (Cadaques), Spānija

Tur, kur satiekas Pireneju kalni ar Vidusjūru, atrodas bohēmiska ostas pilsēta – Kadakesa. Savulaik šajā romantiskā un saules pielietajā pilsēta ir bijusi Salvadora Dalī vasaras rezidence. Protams, kā jau ostas pilsētās pienākas, tā arī Kadakesa ir slavena ar izsmalcinātām jūras velšu delikatesēm. Tomēr šīs pilsētas apmeklējums būs kā bauda ne tikai gardēžiem, bet arī tiem, kuri vēlas rast mieru, jo ik dienas jūras viļņos līgani šūpojas zvejas laivas un silda saule.

Grignana (Grignan), Francija

Šī Francijas pilsētiņa šarmē ar plašajiem lavandas laukiem, kas to ieskauj, un reibina ar to smaržu. Grignana atrodas netālu no Francijas pilsētas Provansas. Viens no pilsētas majestātiskākajiem skatiem paveras uz renesanses stila pili, kas paslēpusies pilsētas centrā aiz augstiem mūriem un tūristus uzņem kā vēstures vērtības glabājošs muzejs.

Kotora (Kotor), Melnkalne

Gleznainiem skatiem bagātā viduslaiku vecpilsēta Kotora ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Tās vērtības ir veselas četras romāņu stila baznīcas, līkumotās un šaurās pilsētas ieliņas, kas vizuāli atgādina Venēciju. Ciemojoties Kotorā, gardēžiem noteikti ir jānogaršo šai pilsētiņai tik raksturīgo zivju zupu. Prieku pilsēta nesīs arī modes ekspertu sirdīs, jo šeit ir rodami dažādi augstas klases modes veikali. Un, protams, neiztikt bez vilinošām nelielām kafejnīcām, kur apstāties uz izbaudīt pasakaino klimatu.

Massa Marittima (Massa Marittima), Itālija

Šī nelielā kalnu pilsētiņa patiesi aizrauj ceļotāja elpu ar skatiem gluži kā no sapņiem. Un ne tikai dabas radītie brīnumi, bet arī cilvēka rokas skartās celtnes liek ceļotājam iemūžināt teju katru soli pastaigā pa pilsētu. Ielas rotā viduslaiku arhitektūra, kafejnīcas, restorāni, kas īpaši draudzīgas maltītēm ģimenes lokā, veikaliem. Tāpat noteikti jāapskata arī pilsētas centrālais laukums. Tie ceļotāji, kas šajā pilsētā ir viesojušies, iesaka izmantot iespēju doties Monteregio vīna izzināšanas ekskursijas tipa braucienā, gūstot zināšanas par vīna darīšanas noslēpumiem šai pus Itālijai

Fjelbaka (Fjallbacka), Zviedrija

Šis mazpazīstamais zvejniekciems Zviedrijā ir teju vai perfekts iedvesmas avots kriminālromānam. Pilsēta ir skaista, neliela, ar aptuveni tūkstoš iedzīvotājiem, kas nozīmē, ka viens otru te ļoti labi pazīst. Šeit ir tapuši kriminālromānu rakstnieces Kamillas Lekbergas divi pasaulslaveni darbi, kas ir kļuvuši pat par bestselleriem jeb dižpārdokļiem.  Uz šo darbu pamata ir filmēta arī pilnmetrāžas filma: "Fjallbackas slepkavības" ("Fjallback murders"). Līdz ar to brauciens uz šo pilsētiņu var šķist jo īpaši aizraujošs kā kino, tā grāmatu mīļotājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66853285sec.