5 pasaules arhitektūras pieminekļi, kuru tīrīšanā jāpieliek visvairāk pūļu

Kāpelēšana lielā augstumā un pat darbs ar zobu birstēm – pasaulē slavenāko un iespaidīgāko būvju tīrīšana var būt ārkārtīgi laikietilpīgs, kā arī bīstams process. Reizēm neiedomājamies, cik pūļu prasa nieka spraugu iztīrīšana, skrambu aizpildīšana vai antīku lietu uzspodrināšana. Iepazīsties ar pieciem objektiem, kuru tīrīšanā jāpieliek visvairāk pūļu.

Eifeļa tornis, Parīze, Francija

Lai uzpostu Eifeļa torni, nepieciešami 480 litru šķīduma metāla virsmu mazgāšanai, četras tonnas salvešu un 25 000 atkritumu maisu. Turklāt Eifeļa tornis reizi septiņos gados tiek pārkrāsots, šim nolūkam atvēlot teju 60 tonnu krāsas.

Romas Kolizejs, Itālija

Pirmo reizi tā 2 000 gadu ilgajā pastāvēšanas vēsturē Romas Kolizejs 2016. gadā tika attīrīts no putekļiem un nosēdumiem - pielietojot vien zobu sukas un ūdeni.

Empire State Building, Ņujorka, ASV

Ņujorkas simbolam "Empire State Building" ir ne vien 102 stāvi, bet arī vismaz 6 500 logu, tādēļ nav grūti iedomāties, ka tā uzpošana ir ārkārtīgi darbietilpīgs process. 443 metrus augstais debesskrāpis tiek tīrīts, strādniekiem drošības iejūgos rāpjoties augšup un lejup pa tā sienām.

Bigbens, Londona, Lielbritānijas

Majestātiskā Bigbena četri pulksteņi tiek tīrīti reizi piecos gados. Katru no ciparnīcām veido 312 opāla stikla elementi, kuru tīrīšanā drīkst izmantot tikai ziepjūdeni. Šis process norit teju 90 metru augstumā virs Londonas ielām, strādniekiem vienlaikus izvairoties no kustīgajiem pulksteņrādītājiem.

Tadžmahāla mauzolejs, Āgra, Indija

Indijas pazīstamākā arhitektūras pieminekļa marmora virsmu atbrīvošanā no piesārņojuma tiek izmantota itin neparasta metode – uz mauzoleja sienām tiek uzklāti dubļi. Nākamajā dienā, izmantojot neilona otas un ūdeni, tos noņem. Šī unikālā "dubļu maskas" procedūra tiek veikta reizi septiņos gados.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29031014sec.