Uzzini, kura ir tūristiem lētākā Eiropas pilsēta

Saskaņā ar jaunākajiem pētījumiem, cenas ziņā vispievilcīgākais Eiropas galamērķis ir Spānijas dienvidu pilsēta Granada, vēsta “Euronews”, atsaucoties uz transporta rezervāciju sistēmas “Omio” datiem.

Pētījumā tika vētīti 100 populārākie Eiropas galamērķi tādās valstīs kā Beļģija, Vācija, Francija, Itālija, Nīderlande, Austrija, Šveice un Spānija. Vērtētas tika galamērķu bezmaksas apskates vietas, vietējā transporta pieejamība, dzērienu cenas, pilsētas apskates ekskursiju izmaksas un publiski pieejamo dzeramā ūdens strūklaku skaits.

Granadā ir 112 bezmaksas aktivitātes, tostarp 10 bezmaksas muzeji, arī vidējā ekskursiju cena Granadā maksā ap 6 eiro. Pilsētā ir 86 bāri un naktsklubi, un alus cena ir nedaudz virs diviem eiro.

Granadā ir 1011 bezmaksas Wi-Fi pieejas punkti un 143 dzeramā ūdnes strūklaka. Autobusa biļete ir viena no lētākajām Eiropā – vien 1,40 eiro, bet, ja iegādājas braukšanas karti, tad viena brauciena izmaksas ir 0,83 eiro.

Kā otro lētāko tūristu galamērķi Eiropā “Omio” min Brigi Beļģijā, bet trešajā vietā pārsteidzoši ierindojusies Venēcija, un tas, pateicoties tam, ka šajā Itālijas ziemeļu pilsētā ir daudz bezmaksas apskats objektu, tostarp 22 muzeji ar bezmaksas ieeju, un 186 dzeramā ūdens strūklakas.

Savukārt par visdārgāko Eiropas galamērķi “Omio” nominējusi Šveices pilsētu Lozannu – pilsētā ir tikai 24 bezmaksas aktivitātes un viens muzejs bez ieejas maksas. Pārtika un dzērieni ir vieni no visdārgākajiem, bet alus cena pārsniedz 8 eiro.

Dārdzības ziņā otrajā un trešajā vietā arī līderpozīcijās Šveices pilsētas – attiecīgi Berne un Vintertūra.

Pilns "Omio" pētījuma 100 pilsētu saraksts un vērtējums apskatāms šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.1515739sec.