TOP 7 lietas, kas Latvijas tūristiem jāizbauda Lietuvas pilsētā Druskininkos

Lietuvas pilsētā Druskininkos paveikts liels darbs, lai ceļotājam izdotos daudzveidīga atpūta gan ziemā, gan vasarā. Akvaparks un sniega arēna šeit tiek izmantoti kā galvenie tūristu magnēti, bet arī kurortoloģijas tradīcijas, konferenču tūrisms attīstās un ieinteresē daudzus.

1. Akvaparka komplekss visām gaumēm

Ja esat ūdensprieku cienītājs, noteikti jādodas uz Druskininku milzīgo akvaparku. Tajā ir nodalītas vairākas zonas ar dažāda dziļuma baseiniem, burbuļvannām, slidkalniņiem, pirtīm, bērnu zonu, kafejnīcu u.c. izklaidēm. Kompleksam piekļaujas arī viesnīcas, un pēc ūdenspriekiem izsalkušos vēderus var piepildīt turpat picērijā. Brīvdienās cilvēku ir daudz, līdz ar to jārēķinās, ka pie slidkalniņiem ir rindas, burbuļvannās šaurāk, pūšļu baseinā ar ūdens viļņiem arī var uzreiz visiem nepietikt. Savukārt, ja vēlaties relaksēties dažādu veidu pirtīs, norobežoties no lielās kņadas, par atsevišķu samaksu var apmeklēt tikai pieaugušajiem paredzēto pirts zonu ar daudzām un dažādām pirtīm. Jā, ieeja tajā ir no 18 gadiem, var relaksēties arī bez peldkostīma vai peldbiksēm. Jārēķinās, ka bērnus vienus atstāt nevar akvaparkā, kas tiek cieši piekodināts jau pie biļešu iegādes, ja tiek iegādāta arī piršu zonas biļete. Ja kaut ko milzīgajā akvaparkā nevariet atrast, izkļūt no eju labirinta, droši jautājiet uzraugošajiem darbiniekiem. Viņu šeit ir pietiekami. Krievu vai angļu valoda Druskininkos ir galvenā saziņā ar tūristiem, bet vairāk tiek gaidīta saruna angļu valodā.

2. Slēpo visu gadu

Ja arī Latvijā brīžiem ziema ir kā īsta ziema, tad tomēr brīžos, kad tā nav, slēpošanas cienītājiem Druskininku sniega arēna ir īsta paradīze. Šeit var slēpot par karstākajā vasaras dienā, jo trase ir zem jumta un tiek nodrošināti attiecīgi apstākļi. Aptuveni nepilni 400 kilometri un jau esat uz kalna! Te jāpiebilst, ka Druskininku pašvaldības vadība apzināti pilsētas piedāvājumu veido tā, lai tūristu apmeklējumu minimāli ietekmētu laikapstākļi, vai tie neietekmētu nemaz. Sniega arēnu un Druskininku centru (pietura pie Akvaparka) savieno gaisa trošu ceļš, pa kuriem kursē gaisa vagoniņi. Arī šeit nedēļas nogalē var sanākt nedaudz pastāvēt rindā, jo gandrīz katrs vēlas apskatīties Druskininkus, Nemunas upi un skaisto Lietuvas dabu no putna lidojuma.

3. Padzīvot mazliet ar kājām gaisā

Druskininkos mājas kā mājas, jā, top arī daudz mūsdienīgu celtņu, bet viena māja gan ērmīga – stāv uz jumta. Tā gan ir ilūziju istabu māja, kurā viss ir ar kājām gaisā. Ja nevēlaties paši ieiet šajā mājā, var nopirkt biļeti arī tikai bērniem un pagaidīt ārā. Protams, atkarībā no bērnu vecuma un drosmīguma. Labs piemērs, ka var izveidot vienkāršu, bet saistošu tūrisma pakalpojumu.

4. Garšīgi paēst

Rīgas virtuve pat salīdzinoši vienkāršos restorānos sev uzlikusi tik augstu latiņu, ka kaut ko tādu bieži vien sagaidām arī citur. Bet varbūt nevajag... Iespējams, kaut kur arī Druskininkos var atrast izsmalcinātus ēdienus, bet lielākoties visur var paēst diezgan vienkārši un reizē arī garšīgi. Jo ceļojumā jau jābauda un nav jāpiesienas, ja restorānā Cēzara salātos sagriezti ledus salāti, nevis romiešu salātu lapas... Lietuvas nacionālais ēdiens Cepelīni katrā vietā gluži nav baudāmi, tādēļ vērts apjautāties vietējiem, ja esat ieinteresēti to baudīšanā. Druskininkos ir dažas sabiedriskās ēdināšanas vietas, kas specializējas tieši Lietuvas nacionālajā virtuvē. Taču kopumā šajā kūrortpilsētā var nobaudīt daudz ko sākot no bērnu iecienītajiem frī kartupeļiem un kebababa ielu tirgotavā līdz ķīniešu ēdieniem restorānā vai pasēdēt stilīgā kafejnīcā. Ievēroju, ka diezgan plašā izvēlē ir arī dažādi deserti. Interesanti, ka pie tējas, kafijas gandrīz visur tiek piedāvāts arī medus.

5. Dažādi apskates objekti

Druskininku centrā vasarā darbojas muzikālās strūklakas, kurās var pasūtīt izvēlēto melodiju. Ziemā šī vieta izrotāta kopīgiem pilsētnieku spēkiem. Piemēram, uzņēmēji, dažādas organizācijas sagatavojušas kādu Ziemassvētku laikam atbilstošu vides objektu, reizē kādā veidā izceļot arī savu darbu. Turpat pilsētas centrā mirdz krāšņa egle, kūtiņa ar aitām (dzīvām) un turpat blakus ar koka skulptūrām izspēlēta etīde ar Jēzus bērniņa piedzimšanu kūtī. Pilsētā ir arī dažādi muzeji, tuvākajā apkārtnē tematiskie parki ar iespēju aktīvi atpūsties, kāpelējot kokos, paskatoties padomju laika mantojuma pieminekļus vai koka skulptūras, ko veidojis Antanas Česnulis. Daudzviet ir pieejams bezmaksas internets, un paši vēl varat pameklēt kādu izklaidi. Pilsētā darbojas arī Druskininku tūrisma un biznesa informācijas centrs.

6. Var nedarīt pilnīgi neko

Druskininki sevi dēvē par veselības avotu kūrotu. Ja esat noskaņojušies tikai atpūtai, SPA – ūdensprocedūrām (arī ārstniecisko dubļu, minerālūdens terapijas), peldēm, relaksācijai pirtiņās, masāžām, dziednieciskām un skaistumkopšanas procedūrām, atliek izvēlēties kādu no vietām viesnīcās, sanatorijās vai veselīguma centros, kur to piedāvā, un baudīt: "Ēd, guli, relaksējies!" Druskininki lieto arī tādu jēdzienu kā klimata terapija, tādēļ vērts arī kārtīgi saelpoties svaigo gaisu.

7. Cenu ziņā izdevīgs galamērķis

Ja Druskininkos pavadīsiet pat tikai nedēļas nogali, noteikti gūsiet sajūtu, ka esat bijuši ārzemēs. Jauni iespaidi garantēti! Savukārt izmaksu ziņā, iespējams, būsiet pat patīkami pārsteigti. Noteikti par noteiktu summu Lietuvā iegādāsieties vairāk preču vai pakalpojumu, nekā tas būtu iespējams kaut vai tepat Latvijā. Meklējot naktsmājas laicīgi, noteikti var atrast pieņemamus budžeta variantus. Druskininki lielā mērā iztiek no tūristu pienesuma, tādēļ naktsmāju piedāvājums šeit ir ļoti plašs ne tikai viesnīcās, bet arī dzīvokļos un privātmājās. Arī, piemēram, akvaparka apmeklējuma biļetes maksā salīdzinoši mazāk, nekā baudot līdzīgus ūdenspriekus Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.56400394sec.