Birštonas kūrortpilsēta aicina svinēt mirdzošus Ziemassvētkus

Decembrī pilsētu centrālajos laukumos un parkos kļuvis gaišāks – viena pēc otras izgaismojas svētku rotātās Ziemassvētku egles.

Arī Lietuvas kūrortpilsētā Birštonas jau iedegta centrālā Ziemassvētku egle. Tās izveidošanai tika izgatavota īpaša konstrukcija, kas dekorēta ar dzīviem egļu zariem un izrotāta ar mirdzošām 5000 lampiņu virtenēm, kā arī spilgtām zvaigžņu rotām. Kūrortpilsēta ir ne tikai parūpējusies par svētku sajūtu, bet arī par to, lai tūristi no Latvijas justos kā mājās - vienā no koncertiem uzstāsies Latvijas Nacionālās operas un baleta solists Juris Vizbulis.

Birštonas neplāno konkurēt ar citu pilsētu izrotātajām eglītēm, taču decembra kultūras programmu varētu salīdzināt ar galvaspilsētu piedāvātajām izklaidēm. Birštonas katru dienu kaut ko piedāvā - atpūsties, pavadīt laiku ar ģimeni, pasmaidīt un darīt lietas lēnām un mierīgi. Šī gada Birštonas Ziemassvētku sauklis ir "Sviniet lēnām".

"Šī gada svētku programmas akcents ir divi lieliski kolektīvi no Itālijas. Decembra vidū jaunais itāļu komponists un pianists Vincenzo Cipriani uzstāsies kopā ar grupu, bet 2019. gadu noslēgs slavenais itāļu kvintets Domo Emigrantes. Esam gandarīti, ka varam Birštonas iedzīvotājiem un viesiem piedāvāt augsta līmeņa kultūras programmu, kuru ik gadu papildina atsevišķu sanatoriju un SPA centru iniciatīvas," ar decembra notikumiem iepazīstina Birštonas kultūras centra vadītājs Zigmas Veleikis.

Svinēsim mierīgi, bet ar mūziku

Aplūkojot nebeidzamo kņadas un svētku burzmu Ziemassvētku karuselī, kūrorts atgriežas pie savas galvenās misijas – veselīga un mierīga ritma. Svinībām nav jābūt bagātīgām, skaļām vai ļoti spilgtām. Tās var būt arī mājīgas, mierīgas un harmoniskas.

"Birštonas vienmēr ir bijis un paliks harmonijas, veselības un labsajūtas kūrorts, tāpēc šogad mēs savus viesus aicinām apiet lielo pilsētu kņadu un baudīt Ziemassvētkus rosīgajā Birštonā. Atvaļinājumu šeit var apvienot ar labsajūtas procedūrām, kvalitatīvu ēdienu un bagātīgu koncertprogrammu," sacīja Birštonas Tūrisma informācijas centra direktore Rūta Kapačinskaitė.

Ziemassvētku dienā Birštonas kūrmājā (Kurhauzas) skanēs visu laiku skaistākā Ziemassvētku mūzika. Izcils balss tembrs, jutekliskais un muzikālais dziedātājs – dziesmu autors, izpildītājs un ģitārists R. Difarte kopā ar sievu, izpildītāju A. Difarte izpildīs skaistākās svētku dziesmas.  Koncertā skanēs arī viens no skaistākajiem lietuviešu instrumentiem – kankles, kā arī vijole, ko spēlēs viesis no Kaļiņingradas - Laryon Dyakov.

Ziemassvētku un Jaungada programmas ir sagatavojuši arī restorāni un viesnīcas. Piemēram, Eglės sanatorija Jaungada vakaru uzticēs dziedātājiem Žilvinas Žvagulis un Irena Starošaitė, Royal SPA Residence sarūpējusi jautru programmu ar "Pravalturas" vadītāju un pasākumu rīkotāju Vytautu Mikaičiu, viesnīca Pušynė gatavos svētku vakariņas ar akustiskās ģitāras uzstāšanos, taču Vytautas Mineral SPA viesus izklaidēs Juris Vizbulis - Latvijas Nacionālās operas un baleta solists, grupa "Trīs apelsīni" ("Trys apelsinai") un izpildītāja Liepa Mondeikaitė.

Kūrortpilsēta svētku laikā piedāvā gan teātra izrādes, mākslas darbu izstādes, degustācijas, gan koncertus. Birštonā būs patīkami ne tikai dzīvot vai atpūsties, bet arī nosvinēt gada skaistākos svētkus.

Informācija par pasākumiem Birštonā: visitbirstonas.lt/lv/ .

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68017101sec.