Viļņa latviešus aicina ciemos ar unikālām, karantīnai draudzīgām izpriecām

Pēc divu mēnešu gara karantīnas pārtraukuma, Baltijas valstis beidzot apvienojas. Lai nosvinētu šo svarīgo soli, Viļņa latviešus aicina ar unikālām, karantīnai draudzīgām izpriecām.

2020. gada 15. maijs Baltijas valstīm bija īpaša diena, Covid-19 globālās pandēmijas laikā - kustības brīvība starp trim baltijas valstīm beidzot tika atjaunota. Lietuvas galvaspilsēta Viļņa atveras pirmajiem apmeklētājiem no Latvijas un drīzumā gaida arī citas Eiropas valstis. Šajā laikā pilsēta ir sagatavojusi īpašas, karantīnai draudzīgas aktivitātes, ko izbaudīt pirmās vizītes laikā. Dažas no tām - lidostas kinoteātris un milzu brīvdabas kafejnīcas koncepts - jau paspējušas ierindoties starptautisko virsrakstu starpā.

Šeit ir saraksts ar aizraujošākajām lietām, ko pašlaik darīt un apmeklēt Viļņā:

Brīvdabas kinoteātri

Pirmo reizi vēsturē, brīvdabas kinoteātris, kas atrodas lidostas teritorijā, aicina skatītājus doties apkārt pasaulei, skatoties šī gada labākās internacionālās filnas. Šī ir vienīgā, šāda veida iespēja izbaudīt brīvdabas kinoteātri. Viļņas Internacionālo Filmu Festivāls (liet. Vilnius IFF - Kino Pavasaris) kopā ar Viļņas lidostu izveidoja brīvdabas kinoteātri lidostā. Kino Pavasaris bija viens no pirmajiem pasākumiem pasaulē, kurš pandēmijas laikā pārgāja uz digitālo vidi un tagad pārtapa par lidostas projektu, kurš aicina skatītājus izbaudīt filmas tieši uz Viļņas lidostas skrējceļa. Iekārtojies uz zemes palikušo lidmašīnu paspārnē, unikālais kino projekts – "Aerocinema" – aicina izbaudīt labākās filmas un lielāko brīvdabas ekrānu Baltijā. Kinoteātris darbosies visu maiju un var pulcēt vairāk nekā 200 mašīnas, norobežotajā skrējceļa daļā. Vēl viens brīvdabas kinoteātris tika atvērts uz tirdzniecības centra Ozas jumta, kur kino baudītāji var pasūtīt ēdienu no lielveikala restorāniem, izmantojot Wolt mobilo aplikāciju.

"Masku modes nedēļa"

Oficiāla prasība būt ar degunu un muti piesedzošu masku publiskās vietās vai atrodoties ārā, stājās spēkā aprīļa beigās un tas iedvesmoja lietuviešu dizainerus izveidot jauna veida modes nedēļu. "Masku modes nedēļa", kuras iniciātore ir Julia Janus, labi atpazīstama lietuviešu dizainere, kļuva par īpašu pasākumu, kura ietvaros reklāmas stabi kļuva par modeļiem uz mēles, izrādot interesantākās un modernākās sejas maskas. "Pasaulē pirmā masku modes nedēļa" jau saņēmusi globālu uzmanību un tagad ir unikāla iespēja redzēt to dzīvē, Viļņā. Prasība atrasties ārā ar masku tiek noņemta sākot ar nākamo nedēļu.

Milzu brīvdabas kafejnīca

Lai atbalstītu pilsētas gastronomisko kultūru un atgrieztu dzīvību uz ielām, Viļņa nesen pārvērtās par vienu lielu āra kafejnīcu - bāriem un restorāniem ir atļauts izlikt galdiņus 18 dažādos laukumos un publiskās vietās bez maksas. Šī atļauja, ievērojot sociālās distancēšanas noteikumus - klienti drīkst sēdēt pie galdiņiem, kuru starpā ir divi metri, palīdz vietējiem uzņēmējiem lēnām nostāties atpakaļ uz kājām. Pašlaik ap 80 bāriem, kafejnīcām un restorāniem ir atvērušies, lai priecētu tos, kas izslapuši pēc būšanas pilsētā. Sākot no 18. maija, restorāni aicinās viesus ne tikai pie galdiņiem savās āra terasēs, bet arī iekštelpās.

Drive-in koncerti

"Ozas Live" ir pavisam jauna brīvdabas koncertu sērija, kas norisinās uz viena no Viļņas tirdzniecības centriem jumta. "Drive In Live", ko organizē ShowArt Palūknys aerodromā, 30 kilometrus no Viļņas, startēja tikai pagājušajā nedēļā, tomēr piesaistīja vairākus no Lietuvas labākajiem mūziķiem. Tā pat kā brīvdabas kinoteātrī, arī mūzikas mīļi koncertus vēro un klausās no mašīnas, izmantojot īpašu frekvenci savos radio. Organizatori ir pārliecināti, ka koncerti norisināsies vismaz līdz maija beigām.

Muzeji

Kamēr vairāki muzeji un galerijas ir ciet, citi ir vaļā un gaida apmeklētājus. To starpā ir Open Gallery - industriālajā pilsētas daļā, kur māksla atdzīvinājusi vecās ražotnes. Tie, kas pastaigājas pa vecpilsētu, atradīs Literatai ielu, kura slēpj vairāk nekā 200 mākslas darbus. Viļņas ilūziju muzejs vai Enerģijas un tehnoloģiju muzejs ir iekštelpu muzeji, kas piedāvā aizraujošas un informatīvas pieredzes.

Brīvdabas aktivitātes

Viļņa tiek uzskatīta par vienu no zaļākajām galvaspilsētām Eiropā, kas nozīmē, ka parku, dārzu, sporta iespēju un citu aktivitāšu šeit netrūkst. Viens no iecienītākajiem, lielākiem un zaļākajiem parkiem Viļņā ir Vingis parks. Tā ir lieliska iespēja mierīgai pastaigai, romantiskam piknikam vai aktīvai tūrei ar divriteni. Tuvāk pilsētas sirdij, Bernardīnu dārzs, miera oāze, kas slavena ar saviem izstādījumiem un taciņām. Savukārt Viļņas Universitātes Botāniskais dārzs, kas atrodas pilsētas piekrastē ir lieliska vieta, kur vērot pavasara ziedēšanu. Tie, kas meklē ko aktīvāku, Viļņa piedāvā ūdens izpriecas – sākot no veikborda parkiem līdz peldēšanai ar sup dēli vai laiviņu pilsētas sirdī. Ja ar to ir pa maz, Unoparks piedzīvojumu parks sniegs iespēju kāpelēt pa kokiem un laisties pa trosi pāri upei.

"Šis ir īpašs brīdis Viļņai, jo pēc divu mēnešu nošķirtības no pasaules, varam sagaidīt atgriežamies kaimiņus," - saka Inga Romanovskiene, oficiālās tūrisma aģentūras Go Vilnius direktore. "Kamēr apkārt valda nenoteiktība, pilsēta ir krietni pastrādājusi, lai atrastu veidus kā iepriecināt cilvēkus."

No jauna atveras viesnīcas, tajā skaitā visaugstāk novērtētās vecpilsētas viesnīcas, kā Pacai, ērtās Radisson Blu Lietuva un Amberton Cathedral Square Viļņa viesnīcas vai Best Western Vilnius un Holiday Inn, kā arī ekonomiskās klases Green Vilnius Hotel. Visas šīs viesnīcas piedāvā drošu apkārtni un īpašas cenas, savukārt vitas durbis vērs jau nākamo nedēļu.

Neskatoties uz to, ka globāli robežas vēl ir ciet, vēlme ceļot nekur nepazūd. Cilvēki ar nepacietību gaida brīdi, kad varēs doties piedzīvojumos, tomēr nepamet domas par drošību. Viļņas pilsētas administrācija saprot šīs raizes un drošību uzstāda par vietējo iedzīvotāju prioritāti un sagaida to arī no pilsētas viesiem. Viesiem būs iespēja izbaudīt pilsētu, izklaidēties un vienlaikus jūtoties droši un ērti.  Vietējie noteikumi nosaka, ka maskas jāvelkā visās āra tirdzniecības vietās, pasākumos, ekskursijās, sabiedriskā transporta pieturvietās. Maskas iekštelpās ir obligātas. Obligāti jāievēro roku higiēna regulāri tās mazgājot, dezinficējot. Jāievēro 2 metru attālums no apkārtējiem cilvēkiem. Pulcēšanās atļauta grupās ne vairāk par 5 cilvēkiem.

Vairāk informācijas un piedāvājumus Latvijas tūristiem atradīsiet Go Vilnius oficiālajā mājas lapā govilnius.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.45799804sec.