7 iemesli, kādēļ ir vērts apmeklēt Tallinas televīzijas torni

Tallinas televīzijas tornis ir Igaunijas visaugstākā celtne, tā smaile slejas 314 metru augstumā. Tornis, kas sākotnēji būvēts raidorganizāciju pārraižu translācijai, līdzās unikālajam un apbrīnojamam skatam piedāvā dažnedažādus piedzīvojumus. Šeit ir apkopoti astoņi iemesli, kādēļ ir vērts apmeklēt Tallinas televīzijas torni.

1. Revolucionāru notikumu centrs - iepazīsties ar leģendārā televīzijas torņa vēsturi!

Televīzijas tornis tika pabeigts 1980. gadā, kad Tallinā Maskavas vasaras olimpiādes ietvarā notika burāšanas regate un šo svarīgo notikumu vajadzēja parādīt visai pasaulei. Vēlāk Tallinas televīzijas tornis kļuva par vienu no Igaunijas neatkarības atjaunošanas svarīgākajiem simboliem, jo tieši šeit norisa virkne notikumu, kas bija saistīti ar 1991.gada 20.augustā pieņemto Igaunijas Republikas Augstākās Padomes lēmumu "Par Igaunijas Republikas valstisko neatkarību". Vēstures izstāde sniedz lielisku ieskatu tajā, kādu lomu televīzijas tornis pildīja pagātnē un kādus uzdevumus Igaunijas augstākā celtne pilda šodien.

2. Igaunijas virsotņu virsotnes!

Igaunija ir maza valsts, bet tikai pēc kvadrātkilometriem. Mūsu lielākie panākumi neliek kaunēties! Tautas gara un panākumu lielums ir atsevišķa tēma, kas, kā jau 21.gadsimta Igaunijā tas ir pieņemts, atklājas modernas interaktīvās izstādes veidolā. Futūristiskā dizaina pastāvīgā izstāde sniedz saistošu pārskatu par to, ar ko Igaunijas cilvēki ir sasnieguši pasaules virsotnes. Ir apkopoti panākumi dažādos laikmetos un nozarēs. Uzzini, kādi darbi un izgudrojumi ir padarījuši Igauniju pazīstamu visā pasaulē.

3. Igaunijā pazīstamākā vitrāža un 3D kino

Kino zālē jaunu mājvietu ir radusi Doloresas Hofmanes 1979.-1981.gadā tapusī krāšņā vitrāža "Televīzija kā logs uz pasauli", kas iepazīstina ar televīzijas attīstības etapiem un televīzijas kā moderna informācijas medija ietekmi. Televīzijas torņa 2.stāva kino zālē apskatāmā tematiskā filma ir jautra izklaide visai ģimenei. Tā ir Igaunijas pirmā 3D filma, kuras autors ir Oskaram nominētais Igaunijas talants Tanels Toms.

4. Kļūsti par televīzijas zvaigzni - vai tavās dzīslās rit ziņu diktora asinis?

Vislabākais veids, kā to noskaidrot, ir šo amatu izmēģināt. Televīzijas torņa studijā vari pāris minūšu laikā ierunāt kādu jautru ziņu un ar e-pasta starpniecību nosūtīt to draugam kaut uz pasaules otru malu. Televīzijas studijā ir iespējams izvēlēties starp piecām dažādām ziņām, bet neviens arī neaizliegs ierunāt apsveikumu dzimšanas dienā, kāzās vai citos svētkos, tādējādi sagādājot draugam jauku pārsteigumu.

5. Pastaiga pa malu

Šī ekstrēmā atrakcija ļauj izbaudīt pastaigu pa Ziemeļeiropā visaugstākās skatu platformas malu, kas atrodas 175 metru augstumā. Apkārt tornim var vienlaicīgi izmest apli četri cilvēki, kuri ir nodrošināti ar drošības jostām. Šī Eiropā unikālā atrakcija sniegs neaizmirstamus piedzīvojumus, palīdzot pārvarēt tik izplatītās bailes no augstuma. Tomēr nedrīkst aizmirst drošības prasībās, tāpēc pastaiga pa malu notiek atkarībā no laika apstākļiem. Ja laika apstākļu dēļ pa malu pastaigāties nevar, tad par adrenalīnu parūpēsies 22.stāvā esošā āra terase un 21.stāva grīdā iebūvētie lodziņi, no kuriem paveras skats uz brīvo kritienu no 170 metru augstuma.

6. Pagalmā savdabīgs rotaļu laukums bērniem

Savdabīgajai celtnei ir arī savdabīgs rotaļu laukums. Televīzijas torņa pagalmā mazos atklājējus sagaida četras attīstošas un jautras atrakcijas - kāpelēšanas laukums, šļūkšanas trase, virszemes gaismas spēle un planetārijs. Pagalms, kas visiem ir atvērts televīzijas torņa darbības laikā, ir lieliska vieta, kur jauki pavadīt laiku ar visu ģimeni.

7. Jaunas, aizraujošas izstādes

Līdzās pastāvīgajai izstādei katru gadu Tallinas televīzijas tornī tiek piedāvātas dažādas ceļojošās izstādes par dažādām tēmām. Agrāk ir notikušas izstādes par radioaparātiem, kosmosu, mākslu, padomju laiku un daudz ko citu. Tās visas ir guvušas daudz pozitīvu atsauksmju, tāpēc ceļojošo izstāžu rīkošana televīzijas tornī noteikti turpināsies.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45256209sec.