31. jūlijā Vienības laukumā notiek akcija «Gostūs Latgolā»

2021.gada 31. jūlijā Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra un ekspozīcija “Šmakovkas muzejs” rīkos akciju “Gostūs Latgolā” – veltītu Latgales viesmīlībai un tradīcijām, kā arī ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” 5 gadu jubilejai.

Daugavpils Šmakovkas muzejam šogad aprit 5 gadi un pa šo laiku muzejs ir kļuvis par Daugavpils tūrisma magnētu, Latgales kultūrvēstures un kulinārā mantojuma saglabāšanas centru ar iespēju visiem pilsētas iedzīvotājiem un viesiem izzināt Latgales tradīcijas, pieredzi un vēsturi, atzīmējot muzeja piecgadi 31. jūlijā tiks rīkota akcija – Latgales viesmīlības diena “Gostūs Latgolā”

Visā dienas garumā no plkst. 12.00 līdz plkst. 22.00 Daugavpils Vienības laukumā notiks vairākas aktivitātes – ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” prezentācija, Latgales mājražotāju tirdziņš, kulinārās meistarklases no Daugavpils nacionālajām biedrībām u.c.

Tāpat akcijas “Gostūs Latgolā” ietvaros notiks pilsētas orientēšanās spēle “Hi!Story:Latgola”, kuras laikā būs iespēja uzzināt vairāk par izciliem cilvēkiem, kuri dzimuši Daugavpilī un Latgalē, izzināt Latgales tradīcijas, kulināro un kultūras mantojumu.Hi!Story:Latgola ir pilsētas orientēšanas spēle. Piedalīties var ikviens - ģimenes, seniori, bērni, jaunieši. Pilsētā ir jāizplāno savs maršruts kurā var pārvietoties ar jebkura veida transportu vai iziet maršrutu kājām. Vairāk informācijas par Hi!Story:Latgola ir atrodams te.

Akcijas ietvaros Vienības laukumā notiks Latvijas Antīko automobiļu kluba (AAK) brauciens - salidojums “Daugavpils iedvesmo!” AAK biedri dosies retro auto parādes braucienā uz Daugavpili un rīkos padomju laika spēkratu izstādi Vienības laukumā un Daugavpils cietoksnī. Vairāk informācijas par braucienu ir atrodams te.

Akciju rīko Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra, Šmakovkas muzejs.

Akciju atbalsta Latgales reģiona attīstības aģentūra, Valsts kultūrkapitāla fonds, AS Latvijas valsts meži, Antīko automobiļu klubs.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
Latvija no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03354406sec.