Daugavpilī sācies 17. starptautiskais glezniecības simpozijs «Marks Rotko 2021»

Piedaloties deviņiem māksliniekiem no septiņām valstīm, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs jau 17. reizi rīko starptautisko glezniecības simpoziju “Marks Rotko 2021”.

Pirms 17 gadiem Daugavpils cietoksnī vēl nebija ne izstāžu zāļu, ne mākslinieku darbnīcu. Pamestās mājas gaidīja savu piepildījumu. Bet jau toreiz šī savulaik militarizētā vide vilināja radošus cilvēkus izpausties – gan puslegālos trance pasākumos, gan pagātnes relikviju meklējumos, gan pirmajos mākslas plenēros “Marks Rotko”.

Laikam ritot, vieta iedvesmoja mākslu, bet māksla piepildīja vietu, un nu jau vairs nevar atšķirt, kas ko ir veidojis, taču apkārtne ir viennozīmīgi mainījusies. Iespējams, tieši šī īpašā atmosfēra reiz iespaidoja arī Daugavpilī dzimušo pasaulslaveno mākslinieku Marku Rotko uzsākt radošā ceļa gājumu. Tikpat iespējams, ka Marka Rotko dzīvesstāsts liek mums šajā vietā saskatīt ko vairāk par Daugavā rietošu sauli vai meža līniju pie horizonta. Katrā ziņā objektīvā realitāte rāda, cik daudzus māksliniekus turpina iespaidot gan Rotko daiļrade, gan Daugavpils cietoksnī pavadītais laiks.

Tādēļ ar īpašu aizrautību nu jau 17. reizi Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kas cietoksnī ir ieņēmis bijušā artilērijas arsenāla ēku, rīko glezniecības simpoziju “Marks Rotko 2021”. No brīvdabas plenēra pārveidots par stabilu simpoziju ar pasaulslaveniem viesmāksliniekiem, šis pasākums kļūst par vietu un laiku, kur māksla maina apkārtni.

Simpozija “Marks Rotko 2021” noslēguma izstāde tiks atklāta 17. septembrī, un laikā no 16.00 līdz 19.00 ikviens ir aicināts iespaidoties no jaunradītajiem darbiem, kas bagātinās pilsētas mākslas kolekciju.

Simpozijā piedalās:

Džoanna Potla (ASV)

Eimija Vensela (ASV)

Kuba Janists (Polija)

Arvīds Bekers (Vācija)

Barbara Niča (Polija)

Renē de Roze (Nīderlande)

Leons Filipss (Kanāda)

Endrū Smits (Lielbritānija)

Māris Upzars (Latvija)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5551362sec.