Šmakovkas muzeja aktīvā tūrisma sezonas jaunumi

Daugavpils Šmakovkas muzejs ir Latvijā lielākais muzejs, kas stāsta par Latgales kulināro mantojumu. Digitālajās ekspozīcijās ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību var interaktīvi izzināt šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Līdztekus stāstam par dzēriena tapšanu, te ir izsmeļoša informācija par Latgales kultūru un vēsturi. No 1. aprīļa Šmakovkas muzejs uzsāk aktīvo tūrisma sezonu un ir sagatavojis jaunumus.

Sākot ar 1. aprīli, Šmakovkas muzejs kļuva vēl pieejamāks un ir atvērts apmeklētājiem septiņas dienas nedēļā, no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00.

Šobrīd muzeja apmeklētājiem ir pieejams jaunais foajē telpas iekārtojums – telpa ir iekārtota ar jaunu degustācijas stūrīti un dekorācijām latgaliešu tradicionālajā stilā.

Tāpat tiek piedāvāts jauns pakalpojums – tiešsaistes ekskursijas latviešu, latgaliešu, krievu un angļu valodā. Ja vēlaties uzzināt sīkāku informāciju par Latgales un šmakovkas dzēriena tapšanas vēsturi, bet nav iespējas apmeklēt muzeju klātienē, ekspozīciju ir iespējams apskatīt tiešsaistē mūsu gidu pavadībā.

Savukārt, 14. maijā Šmakovkas muzejs piedalīsies starptautiskajā “Muzeju nakts 2022” akcijā, kur piedāvās bezmaksas ekspozīcijas apmeklējumu, Šmakovkas dzēriena un māla glāzīšu darināšanas meistarklases. Pasākuma laikā skanēs latgaliešu tradicionālā mūzika. Līdz ar “Muzeju nakts 2022” akciju tiks atklāta mainīgā ekspozīcija “Saimes galds”, kas vēstīs par Latgales kulinārā mantojuma īpatnībām.

Tāpat Šmakovkas muzeja kolektīvs ir uzsācis akciju “Bez pagātnes nav tagadnes”. Muzeja krājuma papildināšanai meklējam (uz laiku vai muzeja īpašumā) dažādus eksponātus, kas saistīti ar Latgales un šmakovkas dzēriena darināšanas vēsturi (šmakovkas ražošanas aparāti, sadzīves priekšmeti, apģērbi, apavi, logu dekoratīvie elementi, grāmatas, fotogrāfijas, trauki, aizkari, tepiķi, gultas veļa utt.).

Savukārt, turpinot dzimšanas dienu tradīciju, 30. jūlijā jau otro gadu pēc kārtas norisināsies festivāls “GOSTŪS LATGOLĀ”, kas būs veltīts Latgales viesmīlībai un tradīcijām, kā arī ekspozīcijas “Šmakovkas muzejs” 6 gadu dzimšanas dienai. Pasākuma laikā tiks piedāvāta aizraujoša pasākuma programma ar Latgales māksliniekiem un kulinārā mantojuma biedriem. Darbosies arī mājražotāju tirdziņš, kur katram būs iespēja nogaršot un iegādāties vietējos labumus.

Gaidīsim ciemos Šmakovkas muzejā!

Vairāk informācijas par muzeju: +371 25666201, www.smakovka.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60489011sec.