Viedie mobilie telefoni – veiksmīga ceļojuma palīgi

Mobilie telefoni jau sen ir kļuvuši par mūsu ikdienas sastāvdaļu, un mēs bieži pat nedomājamies, kā viedierīces var atvieglot dzīvi ceļojuma laikā. Dodoties ceļojumā daži viedtālruņus atstāj mājās, līdzi ņemot vienkāršākus podziņtelefonus, iespējams, lai nepazaudētu dārgu ierīci, bet ne vienmēr tas ir pareizi.

Līdz ar mobilo telefonu parādīšanos vairs nav vajadzīgs modinātājpulkstenis, jo modinātājs tavā telefonā vienmēr ir līdzi. Ceļojuma laikā tas neļaus tev aizgulēties, kad agrā rītā ir ieplānota izbraukuma ekskursija vai uz transfērs uz lidostu. Kalendāra un piezīmju grāmatiņas funkcija aizstāj nepieciešamību ņem līdzi neparocīgo plānotāju. Dažreiz brauciena laikā pilnībā aizmirstās svarīgas lietas, piemēram, laicīgi reģistrēties paredzētajam lidojumam vai iedzert tableti, vai pierakstīt kāda apskates objekta adresi vai sabiedriska transporta kursēšanas grafiku – te palīgā nāks jūsu telefons.

Ceļojuma laikā mobilie telefoni aizstāj gan mūzikas atskaņotāju, gan televizoru. Kā arī mobilajā telefonā varat lejupielādēt grāmatas un ceļvežus un lasīt tos pa ceļam. Turklāt, lai reģistrēties lidojumam ir nepieciešama aviobiļete vai rezervācijas numurs. Elektroniskās biļetes var saglabāt mobilajā telefonā, un lidostā, lai sameklēt biļeti, nebūs jākrāmē ārā soma, atliks tikai parādīt lidostas darbiniekiem biļeti uz telefona ekrāna, kas vienmēr ir rokai.

Lielākoties gandrīz visi mobilie telefoni atbalsta GPS navigācijas funkciju, kas atvieglo pārvietošanos nepazīstamā vietā, ļauj ātrāk atrast vajadzīgo adresi un saprast, kur atrodaties, ja gadās apmaldīties. Ierīcē var lejupielādēt to valstu un pilsētu kartes, pa kurām ved ceļojuma maršruts, un aplūkot tās bezsaistē. Daudzas karšu lietojumprogrammas ļauj atrast interesējošos punktus, apskates objektus, transporta mezglus, viesnīcas un visu, kas var būt vajadzīgs neatkarīgam ceļotājam. Bet ar interneta pieslēguma palīdzību var apskatīt citu ceļotāju atsauksmes par interesējošām vietām. Turklāt daudzās tūristu vietās – viesnīcās, restorānos un kafejnīcās – bieži vien bez maksas ir pieejams Wi-Fi, kur varēsiet gan ieturēt maltīti, gan izlasīt jaunākās ziņas, apskatīt laika prognozi un saplānot jaunu maršrutu.

Ja telefons nav aprīkots ar iebūvēto lukturīti, tā vietā vienmēr var izmantot tālruņa ekrānu, piemēram, elektroenerģijas padeves pārtraukuma gadījumā vai pazaudējot kādu mantu vakara pastaigas laikā. Un noteikti noderīgākā viedtālruņa funkcija – ceļojuma laikā varat iemūžināt pa ceļam sastopamas krāšņas ainavas un pilsētu arhitektūru, lai dalīties ar draugiem un ievietot bildes sociālos tīklos vai skatīties tās atgriežoties mājās. Mobilie telefoni ar iespaidīgām fotokamerām un visām ceļotājiem nepieciešamām funkcijām plašā klāstā ir pieejami interneta veikalā Rdveikals.lv, kur katrs var izvēlēties sev tīkamāko ierīci, kas apmierinās pat visprasīgāko lietotāju vēlmes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1628902sec.