Ekskursijā iepazīs seno Jelgavu

Sestdien, 29.jūlijā, pulksten 12 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā kājām pa pilsētu "Veco Jelgavu meklējot". Gides Signes Lūsiņas vadībā ekskursija plānota kā neliela ekspedīcija, kurā varēs uzzināt, kāda izskatījās Jelgava līdz 1944.gadam, kur Jelgavā atradās veikaliņi, aptiekas, kafejnīcas, skārņi un kā šīs vietas izskatās šodien.

Pēc 1944.gada, kad tika nopostīta gandrīz visa Jelgavas apbūve, pilsēta ieguva jaunas aprises - ielas tika pārbūvētas, bet pilsētas drupu vietās uzceltas jaunas ēkas, vien saglabājot nedaudz no senajām celtnēm. Tomēr liecības par to, kāda izskatījās Jelgava līdz 1944.gadam, glabā senās fotogrāfijas, laikraksti, to laiku tūrisma ceļveži un jelgavnieku atmiņas. Lai sajustu senās Jelgavas šarmu, interesenti 29.jūlijā pulksten 12 ir aicināti piedalīties ekskursijā – ekspedīcijā "Veco Jelgavu meklējot" un uzzināt, kā vietas, ko redzam šodien, izskatījās senajās pilsētas fotogrāfijās.

Ekskursijā kopā ar gidi Signi Lūsiņu varēs atklāt, kur Jelgavā 20.gadsimta sākumā atradās aptiekas, kafejnīcas, skārņi un iebraucamās vietas. Varēs uzzināt, kā jelgavnieki atpūtās, kur iepirkās, kā svinēja svētkus un kādi ievērojami ļaudis te dzīvoja. Savukārt senie laikraksti atklās, par ko jelgavnieki pļāpāja pie tējas tases un kādas profesijas Jelgavā bija vispieprasītākās. Ekskursijas maršruts vedīs pa Akadēmijas, Raiņa, Katoļu, Mātera un Lielo ielu.

Ekskursija kājām "Veco Jelgavu meklējot" sāksies no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa, Akadēmijas ielā 1, pulksten 12, ekskursijas ilgums plānots apmēram 2 stundas. Dalības maksa – 1,50 EUR, pirmsskolas vecuma bērniem – bez maksas. Pieteikt dalību ekskursijā var iepriekš Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.92218804sec.