Valmierā aicina uz bezmaksas koncertu

Kvintets The Sparkling 5 un ērģelniece Ilze Reine ielūdz jūs uz koncertciklu "Vēja galoda", kas notiks Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā 22. septembrī plkst. 18.30 un Talsu evaņģēliski luteriskajā baznīcā 23. septembrī plkst. 16.00.

Tuvojoties Latvijas jubilejas gadam, mūziķi to atzīmēs ar īpašu koncertu, kurā baznīca tiks pieskandināta ar ērģeļu un pūšaminstrumentu skaņām, sniedzot koncerta apmeklētājiem iespēju uzkavēties gan latviešu klasiskās, gan laikmetīgās mūzikas noskaņās.

Šajā koncertā būs iespēja dzirdēt profesionālu mūziķu sniegumu, baudot gan dvēselisku meditatīvu atmosfēru, gan arī himniskas un monumentālas noskaņas ērģeļu un kvinteta skanējumā. Īpašu tembrālo kolorītu klausītāji varēs saklausīt speciāli šim koncertam veidotajās skaņdarbu aranžijās un oriģinālmūzikā, kurās, harmoniski papildinot viens otra skanējumu, apvienosies visi koncerta mūziķi.

Koncertā skanēs A. Jurjāna, L. Garūtas, J. Mediņa, A. Kalēja, A. Veismanes, A. Vecumnieka, K. Zemīša, A. Krūmiņa u.c. komponistu mūzika.

Koncertcikla centrālais skaņdarbs ir "Vēja galoda", kuru tieši šim izpildītāju sastāvam ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu ir radījusi Anna Veismane. Skaņdarbā liela nozīme ir instrumentu saspēlei un interesantiem tembrāliem atradumiem.

Koncertā piedalās kvintets "The Sparkling 5" jeb "Dzirkstošais piecinieks": Baiba Santa Vanaga (alta saksofons), Arnita Akmentiņa (baritona saksofons), Aivars Osītis (trompete) un Lauris Zvejnieks (trombons), Mārtiņš Miļevskis (sitamie instrumenti, perkusijas) kā arī ērģelniece Ilze Reine.

Koncerts tiek rīkots ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44931889sec.