Etnofestivālā «Sviests» norisināsies «Gardu muti» tirdziņš

Vasaras izskaņā, 28. augustā no plkst.11.00 līdz 16.00, starptautiskā etnofestivāla „Sviests” ietvaros notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš „Gardu muti”, kas ieskandinās atvadas no vasaras un ražas ienākšanas laiku. Būs iespēja sarūpēt gardumus un dažādus amatnieku meistarstiķus, iegūt jaunas prasmes un izcelt esošās dzelzs un piena meistarnīcās.  

Festivāla dienas cēlienā notiks andelēšanās, kurā varēs sastapt tirgotājus no malu malām ar līdzatvestiem vasarīgiem un rudenīgiem gardumiem, sātīgu maizi, sieru, gaļu un dzērieniem visām gaumēm. Kā arī iegādāt skaistas rotas, apģērbu un amatnieku darinājumus. Valmiermuižas alus darītavas meistari etnofestivālam „Sviests” par godu izbrūvējuši pilnmutīgu dzintarkrāsas alu ar vaniļas, citrusaugļu un garšaugu smaržu un daudzslāņainu garšas buķeti. Vēl viens lielisks iemesls atbraukt ciemos un svinēt vasaru! Tirgotāji var vēl pagūt pieteikties dalībai tirdziņā līdz 23. augustam. Pieteikuma anketa un tirdziņa nolikums pieejams www.gardumuti.lv.

Dienas cēlienā ikvienam būs iespējams ne tikai iegādāt labumus tirdziņā, bet arī pabarot ausis un dvēseli, klausoties latviešu folkmūzikas dziedātājas „Saucējas” un sicīliešu folkmūzikas grupu „Quartetto Areasud”. Prasmīgu meistaru vadībā īpašā krāsnī centīsimies izkausēt dzelzs rūdu un pieredzēt, kā senāk tika iegūts dzelzs. Protams, neiztikt arī bez kārtīgas sviesta kulšanas. Dienas laikā būs iespēja doties izjādēs ar Valmiermuižas staļļas saimi.

Vakara cēlienā no plkst.17.00 etnofolka milžu skanīgās mūzikas pavadībā kulsim un kalsim. Galvenie ārzemju viesi būs jaudīgais un teatrālais ukraiņu dāmu grupējums „Dakh Daughters”. Etnofestivāls „Sviests” ir iesaistījies Radošās Eiropas projektā „NuFolk – Global Connections”, kā ietvaros izveidots starptautisks folka orķestris, kurš uzstāsies arī Valmiermuižā. To, kas ir tarantella, ļaus izzināt sicīliešu grupa „Quartetto Areasud”. Latviešu etnomūziku pārstāvēs pieredzējušie „Skyforger” ar īpašu folka programmu, kā arī jestrie „Rahu the Fool” un „Kaktu balles muzikanti”, kas vakaru noslēgs ar dančiem. Īpaša un maģiska festivāla atpazīšanas zīme ir uguns skulptūra, kuru radīs mākslinieks Jordi NN no Spānijas.

Festivāla dienas cēliens no plkst.11.00 līdz 16.00 apmeklētājiem būs bezmaksas un nav nepieciešami Covid-19 sertifikāti. Biļetes uz vakara koncertu pieejamas par 10 eiro pirms notikuma, bet 15 eiro pasākuma dienā – tās iespējas iegādāties www.etnosviests.lv. Vakara koncertu apmeklēt klātienē būs iespēja tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, vai kuri ir pārslimojuši Covid-19. Pie ieejas apmeklētājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu personu apliecinošu dokumentu un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Vakara koncerts no 12 gadu vecuma.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.98348188sec.