Dodies 1. posmā no Valmieras uz Strenčiem pa Valmieras novada «Ziemeļu stigu»

Pa taciņu mazu gar Gaujas labo krastu, cauri Sajūtu parkam, gar Sīmanēnu svētozolu, šķērsojot Krāčupi un izbaudot mazdārziņu pavasara burvību. Tāds būs pārgājienu un velo cikla “Ziemeļu stiga” 1. posms, kurš norisināsies 2023. gada 23. aprīlī. Lai padarītu dienu aizraujošāku, pārgājiena laikā neiztiksim bez dažādiem pārsteigumiem un vietējiem labumiem.

21 kilometru garais, vidējas grūtības pakāpes pārgājiens vedīs gar Gaujas krastiem gan pa taciņām un meža ceļiem, gan arī dažubrīd taku vajadzēs meklēt, jo būs jāpievar sarežģītāki meža posmi.  Lai pārgājiens būtu pozitīvu piedzīvojumu piepildīts, aicinām pirms tam izvērtēt savu fizisko sagatavotību. Pārgājienā neiztikt bez pieturvietām un stāstiem - tos stāstīs un pārgājienu vadīs velo, pastaigu dabā un laivu braucienu entuziasts Toms Treimanis. Noslēgumā ar lustīgām dziesmām Strenču plostnieku parkā pārgājiena dalībniekus sagaidīs Strenču folkloras kopa "Mežābele" un vietējās saimnieces būs sarūpējušas plostnieku zupu. 1. Ziemeļu stigas posmu atbalsta “Beverīnas dzērieni”, katram dalībniekam sarūpējot atspirdzinošu limonādi no Beverīnas āboliem.

Maršruts būs lineārs. Dalībnieki aicināti ar saviem transportlīdzekļiem ierasties noslēguma punktā - stāvvietā pie Strenču estrādes, lai ar organizētu autobusu kopīgi dotos uz maršruta sākuma punktu Valmierā. Katrs dalībnieks, kurš būs reģistrējies, saņems pārgājiena tehnisko aprakstu, lai varētu tam sagatavoties un būtu informēts.

Pārgājiena dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26332213, rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv vai ierodoties klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Rīgas ielā 10). Pārgājiena dalības maksa ir 5 EUR.

Pārgājienu un velo cikls sastāvēs no sešiem posmiem. Pirmais posms 23. aprīlī vedīs no Valmieras uz Strenčiem un būs veicams ar kājām 21 kilometra garumā. Otrais posms 4. jūnijā vedīs no Strenčiem uz Jērcēniem cauri Sedas purvam un būs veicams ar kājām 21 kilometra garumā. Trešais posms 18. jūnijā no Jērcēniem caur Ēveli uz Rencēniem būs veicams ar velosipēdu 35 kilometru garumā. Ceturtais posms 30. jūlijā no Rencēniem gar Burtnieka ezeru, Oleru muižu uz Rūjienu būs veicams 40 kilometru garumā ar velosipēdu. 20. augustā 16 kilometru garumā ar kājām dosimies 5. posmā no Rūjienas uz Naukšēniem. Visbeidzot 6. posms 17.septembrī vedīs no Naukšēniem caur Piksāru baznīcu uz Latvijas - Igaunijas “Unguriņu” robežpunktu un būs 27 kilometru garš. Par katru posmu plašāka informācija sekos mājaslapā visit.valmiera.lv.

Informējam, ka pasākumu laikā var tikt fotografēts un filmēts. Uzņemtie fotoattēli un video var tikt izmantoti, lai atspoguļotu pārgājiena un velo ciklu norisi un lai popularizētu Valmieras novadu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.16442895sec.