RŠV «Grebņeva» noslēgušies pirmā posma modernizācijas darbi

Noslēgušies VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā 2022.gada augustā uzsāktie robežšķērsošanas vietas (RŠV) “Grebņeva” pirmā posma modernizācijas darbi. Uzlabojot robežšķērsotāju plūsmas caurlaidību izbūvēti četri jauni kontroles paviljoni, atklāj VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova.

RŠV "Grebņeva" modernizācijas darbus īstenoja SIA "Delta Construction". Pirmās kārtas ietvaros būvuzņēmējs izbūvēja četrus jaunus kontroles paviljonus, kuros nodrošinātas Eiropas centrālās ieceļošanas/izceļošanas sistēmas prasībām atbilstošas, mūsdienīgas darba telpas RŠV muitas un robežsardzes darbiniekiem. Jaunajos paviljonos tiks nodrošināta infrastruktūra biometrisko datu iegūšanas un pārbaudes iekārtu uzstādīšanai, kā arī efektīvākai robežšķērsotāju plūsmas caurlaidībai. Darbus īstenoja, saglabājot kravas automobiļu caurlaidību.

“VNĪ ir uzticēts vadīt dažādus ar valsts drošību un tās infrastruktūras modernizāciju saistītus projektus. Esam lepni, ka sadarbībā ar Iekšlietu ministriju 2022.gadā esam ne tikai uzsākuši aktīvu Austrumu robežas būvniecību, bet arī noslēguši būvdarbus vai to daļu vairākās RŠV. Kopš karadarbības Ukrainā sākumā izjūtam papildus atbildību ar valsts drošību saistītos projektus īstenot ne tikai termiņā, bet arī iespējami ātri nodrošināt mūsdienīgas telpas un infrastruktūru Valsts robežsardzes un Valsts ieņēmuma dienesta (Muitas) darbiniekiem,” norāda J.Gavrilova.

“Robežšķērsošanas vietas "Grebņeva" modernizācija ir nozīmīgs projekts atbilstošu un mūsdienīgu darba apstākļu nodrošināšanai robežsargiem un muitas darbiniekiem, jaunu tehnoloģisko datu apmaiņas risinājumu ieviešanai. Tas ļauj efektīvāk pārvaldīt un kontrolēt robežas šķērsotāju plūsmas, tādējādi stiprinot valsts robežas drošību. Ņemot vērā, ka Latvijas robeža ir arī  Eiropas Savienības un NATO ārējā robeža, modernizācijas pasākumus īstenojam sadarbībā arī ar pārējām Eiropas Savienības valstīm. Vēlos pateikt paldies par nozīmīgo atbalstu visiem mūsu sadarbības partneriem valsts drošības projektu īstenošanā šā brīža izšķirošajos ģeopolitiskajos apstākļos,” uzsver Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Projekta pirmās kārtas būvniecības izmaksas sastādīja teju 931 tūkstoti eiro (bez PVN), ko sedza no valsts budžeta līdzekļiem - īstenots Iekšējās drošības fonda 2014.–2020.gada programmas projekta Nr. IC/IDF/2020/6 „Ieceļošanas/izceļošanas sistēmas un ETIAS ieviešana” ietvaros. Turpinot modernizācijas darbus, līdz 2027.gadam RŠV iecerēts izbūvēt arī jaunu autobusu pasažieru pārbaudes termināli, kā arī veikt citus RŠV infrastruktūras modernizācijas darbus.

2022.gadā VNĪ ir pabeigusi 1. posma modernizācijas darbus Latvijas–Baltkrievijas RŠV modernizācijas projektā. Noslēdzošie modernizācijas darbi projektā norisinājās RŠV “Pāternieki” un “Silene”. Projekta ietvaros tika ieviesta jauna pieeja robežu un muitas kontrolei, padarot tās efektīvākas un ātrākas. Austrumu robežas izbūves projektā šobrīd pastāvīgais žogs ir izbūvēts aptuveni 30 km apmērā. Savukārt noslogotākajā Latvijas Republikas – Krievijas Federācijas robežkontroles vietā “Terehova” 2023.gada sākumā noslēgsies pirmā posma modernizācijas darbi un līdz pavasarim būs noslēgusies otrā posma projektēšana jauna rokas bagāžas termināļa izbūvei.

Latvijas un Eiropas Savienības drošībai nozīmīgu objektu uzturēšana un robežu attīstīšana ir viens no VNĪ darbības virzieniem. Kopumā VNĪ vadībā īstenoto robežšķērsošanas vietu un robežu modernizācijā no 2019.gada līdz 2027.gadam tiks ieguldīti aptuveni 120 miljoni eiro. Lielākais no modernizācijas projektiem ir Austrumu robežas izbūve. Pēc projektu īstenošanas līdz 2027. gada beigām robežkontroles punktos strādājošajiem būs pieejami ērti un mūsdienīgi darba apstākļi, uzlabota robežkontrolei un muitas kontrolei nepieciešamā infrastruktūra, padarot robežu šķērsošanu efektīvāku un ātrāku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.83477497sec.