Talsu novada muzejā jauna izstāde

Pēc  četru gadu pārtraukuma Talsu novada muzejā atkal iekārtota novada lietišķās mākslas izstāde. Kā ierasti,  tajā piedalās gan lietišķās mākslas kolektīvi, gan arī individuālie meistari. Kopumā  piedalās 11 kolektīvi, no novada jaunajām teritorijām  darbus iesniedzis  tikai Dundagas lietišķās mākslas kolektīvs (vadītāja Sandra Dadze).

Šķiet, pandēmija īpaši nav ietekmējusi lietišķās mākslas meistaru darbošanos. Iespējams, ir mazāk lielā izmēra darbu, piemēram, austās segas, kuras kādreiz vairāk  tapa “publiskajās stellēs”- tautas namos, pašvaldību atvēlētajās telpās vai citur. Bet daudzas audējas tagad auž brīnišķīgus lakatus – “Talses” meistares!   Kā ierasti, ir daudz augstas kvalitātes adījumu: cimdi, zeķes, jakas, apģērbi  utt. Tomēr visus atnestos darinājumus, īpaši tamborējumus, diemžēl,  nebija iespējams izstādē izlikt.

Tautas lietišķās mākslas studija “Dzīpars” turpina uzturēt savas leģendārās smalku izšuvumu prasmes, Stendes audēju pulciņš auž skaistus lielizmēra linu galdautus un “jaunrades brunčus”, un Astrīda Smilktena vēl arvien ir vienīgā pinēja mūsu novadā. Var redzēt, ka klāt pienākušajā Dundagas kolektīvā ir labas grīdas segu darinātājas un adītājas. Visi kolektīvi jau sākuši gatavošanos nākamā  gada Dziesmu svētku dižajām izstādēm un svētku tirdziņiem.

Tikšanās ar izstādes autoriem Talsu novada muzejā paredzēta 5. martā plkst. 12:00. Izstāde būs apskatāma līdz 10. aprīlim. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja ar uzlīmi nobalsot par sev tīkamākajiem darbiem; to autori saņems balvas izstādes noslēgumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63661909sec.