4. septembris vēsturē: Tiek dibināta Losandželosa

Losandželosa, saukta arī par Eņģeļu pilsētu (the City of Angels) vai saīsināti par L.A., ir pilsēta ASV dienvidrietumos pie Klusā okeāna.

Tā ir lielākā Kalifornijas štata pilsēta un otrā lielākā ASV pēc Ņujorkas. Pilsēta ir kultūras un ekonomikas centrs Losandželosas - Longbīčas - Santaanas metropolē.

1771. gadā Hunipero Serra (Junípero Serra) nodibināja San Gabriel Arcángel apmetni mūsdienu Montebello pilsētā. 1781. gada 4. septembrī 46 spāņu ieceļotāji apmetās mūsdienu Losandželosas vietā, nosaucot pilsētiņu par El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Angeles del Río de Porciúncula. Pilsētu dibināja Felipe de Neve.

Mūsdienās Losandželosa ir viens no lielākajiem biznesa, starptautisko darījumu, izklaides, kultūras, modes, zinātnes, tehnoloģiju un izglītības centriem visā pasaulē. Tajā ir augsti attīstītas kino un populārās mūzikas nozares. Pilsētas robežās atrodas Holivuda.

Ar relatīvi vāji attīstīto sabiedrisko transportu, Losandželosa ir viena no visvairāk "automobilizētākajām" pilsētām pasaulē — vidēji katram autovadītāja tiesību īpašniekam ir 1,8 automašīnas. Liels auto daudzums rada ievērojamu gaisa piesārņojumu - smogu.

Losandželosā atrodas viena no lielākajām ASV lidostām - Losandželosas starptautiskā lidosta.

Losandželosā divreiz ir notikušas Olimpiskās spēles: 1932. un 1984. gadā. Tāpat tā bija viena no 1994. gada FIFA Pasaules kausa norises vietām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42951202sec.