Uz prieka pilnu koncertu Rēzeknē aicina "Mielavs un taurētāji"

12. augustā Latgales vēstniecības GORS Lielajā zālē skanēs neparastās, bet prieku nesošās apvienības "Mielavs un taurētāji" koncerts. Tajā klausītāji dzirdēs iemīļotās "Jauns Mēness" un "Mielavs un pārcēlāji" dziesmas, kuras tieši taurētāju sastāvam aranžējis Gints Sola.

"Mielavs un taurētāji" ir mūziķa Ainara Mielava bērnības sapņa piepildījums – piecu gadu vecumā satikšanās ar vectēva trompeti raisījusi īpašu cieņu pret cilvēkiem, kuri prot spēlēt pūšamos un jo sevišķi metāla pūšamos instrumentus. 2016. gada pavasarī projekts un, kā pats Mielavs smej – zināmā mērā avantūra, sāka iegūt reālas aprises. Tā pirmā satikšanās ar "Mielavs un taurētāji" bija pērnā gada nogalē Karla Kristofa fon Stricka villā Rīgā, kur mūziķi priecēja klausītājus vairāku izpārdotu koncertu sērijā.

Apvienībā līdzās Ainaram Mielavam (balss, mutes ermoņikas) muzicē Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra pūšamo instrumentu meistari – Jānis Porietis (trompete, flīģeļhorns), Raivis Māgurs (tuba), Artūrs Šults (mežrags), Kaspars Majors (trombons) un Edgars Bārzdiņš (trompete). Tāpat mūziķiem pievienojies arī grupu "Jauns Mēness" un "Mielavs un pārcēlāji" bundzinieks Juris Kroičs.

Par gaidāmo koncertu, kurā Ginta Solas aranžējumā skanēs jau tik pazīstamās dziesmas "Piekūns skrien debesīs", "Atpogā manu kreklu", "Tu saviļņoji mani", "Kad mēness jūrā krīt" un citas, Ainars Mielavs saka: "Jaunu dziesmu nebūs! Koncertā izskanēs mūsu pašu sacerētas kompozīcijas, Borisa Grebenščikova darbs un noslēgumā arī kāds pārsteigums. "Mielavs un taurētāji" pamatbūtība nav vis radīt kādu muzikālu revolūciju vai muzikālu pavērsienu latviešu mūzikā vai mūzikā vispār, bet vienkārši gūt prieku, gandarījumu, baudu un nepārstāšanu brīnīties par tauru skanējumu arī pašiem!"

Koncerts Rēzeknē, Latgale vēstniecībā GORS, ir noslēdzošais no šogad pagaidām iecerētajiem trīs koncertiem. Biļetes uz "Mielavs un taurētāji" koncertu sarūpējamas "Biļešu Paradīze" un Latgales vēstniecības GORS biļešu sistēmās, cena 8,00–15,00 €. Plašāk: latgalesgors.lv.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44899106sec.