Rēzeknē rokdarbnieces «adīs» ziedu cimdu

16. septembrī Rēzeknē ciemosies adītājas no Dānijas un Nīderlandes, kuras kopā ar TLMS "Dzīpariņš" meistarēm no rudens ziediem veidos skaistu ziedu cimdu.

Sestdien dāņu adītāju kluba meistares, tiekoties ar Rēzeknes Tautas lietišķās mākslas studijas "Dzīpariņš" meistarēm, iepazīs gan pilsētu, gan šeit darinātos tradicionālos cimdus, zeķes, plecu lakatus u. c. meistaru izlolotos rokdarbus. Pēc prezentācijām Rēzeknē vairāk nekā 20 dalībnieces kopīgi veidos ziedu cimdu, radot prieku sev un rēzekniešiem (par konkrēto vietu meistares vienosies sestdien, ņemot vērā laikapstākļus, krāšņais cimds varētu uzziedēt vai nu pie pilskalna, vai Festivāla parkā).

Dāņu adītāju klubs jau ciemojās Rīgā, Liepājā un no 11. līdz 17. septembrim dodas pieredzes apmaiņas tūrē pa Latgali – plānota tikšanās ar TLMS "Dubna" Līvānos, viesošanās Daugavpilī un Krāslavā, tikšanās ar audējām Indrā un Ludzas amatnieku centra meistariem. Latgales tūre noslēgsies ar dāņu adītāju viesošanos pilsētā Latgales sirdī – Rēzeknē, kur adītāju klubu uzņems un savstarpējos adīšanas smalkumos dalīsies TLMS "Dzīpariņš".

Rokdarbniece Karla Meijsena (Carla Meijsen), kurai Nīderlandē ir sava adīšanas kompānija "The Dutch Knitters", Latvijā viesojas jau ceturto reizi un šobrīd top viņas  grāmata par Latvijas dizaina tehnikām. Kopā ar citām adītājām no Nīderlandes Karla Meijsena iepazīst Latvijas adīšanas tradīcijas un tehnikas, praktiski apgūstot dažādu rokdarbu darināšanu.

Vairāk par "The Dutch Knitters": http://www.thedutchknitters.nl

Sekojiet kultūras notikumu jaunumiem Rēzeknē mūsu facebook lapā: https://www.facebook.com/RezeknesKulturasUnTurismaCentrs/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64864397sec.